Головна Новини Суспільство Війна з Росією Цілодобові атаки і "загони смертників", - Маляр про ситуацію на Сході України
commentss НОВИНИ Всі новини

Цілодобові атаки і "загони смертників", - Маляр про ситуацію на Сході України

Окрім колосальних втрат у живій силі російські вояки втрачають довіру до командування

15 лютого 2023, 20:51
Поділіться публікацією:

Заступниця міністра оборони України Ганни Маляр в Телеефірі розповіла про колосальні втрати ворога. Втрати в деяких загонах окупантів сягають 80%, пишуть "Коментарі". За її словами наразі евакуація загиблих і поранених в росіян обмежена або не проводиться взагалі.

Цілодобові атаки і "загони смертників", - Маляр про ситуацію на Сході України

армія РФ втрачає подекуди до 80% «штиків»

"На Сході триває наступ ворога. Цілодобові атаки. Ситуація напружена. Але наші бійці не дають ворогу досягнути поставлених цілей та завдають дуже серйозних втрат", – зазначила Ганна Маляр.

За її даними, в деяких штурмових загонах ПВК "Вагнера" та підрозділах 2 АК втрати становлять до 80% особового складу. Логічно виглядає й те, що різко впала довіра солдат до керівництва і зараз вона зовсім мізерна.

Що ж до евакуації загиблих і поранених, то ворог суттєво обмежений у можливостях і часто-густо зовсім не вивозить навіть поранених у госпіталі.

"В результаті чого серед особового складу російських військ на тимчасово окупованій території України суттєво знизився рівень довіри до рішень командування щодо ведення бойових дій. Все більше російських військовослужбовців усвідомлює, що їх командири неадекватно оцінюють обстановку на полі бою, про що свідчить інтенсивне застосування так званих "загонів смертників" – підрозділів, укомплектованих недостатньо підготовленими мобілізованими, які щодобово зазнають великих бойових втрат", – наголосила Маляр.

Окрім всього іншого, тільки один навчальний центр на території Ростовської області щотижнево відправляє близько 500 поспіхом навчених мобілізованих, більшість з яких проходять прискорений курс підготовки від 14 до 21 доби. Відтак, потрапляючи до підрозділів, такі військовослужбовці, не бажаючи виконувати роль "загонів смертників", вдаються до навмисного пошкодження бойової техніки, переважно двигунів, яка, не здійснивши жодного пострілу, з повним боєкомплектом відправляється на ремонтні бази.

Станом на 15 лютого, за інформацією Генштабу ЗСУ, кількість "хороших" окупантів зросла до 139 770 осіб. Крім того, ворог зазнає колосальних втрат в техніці.

"В Старобільську Луганської області, на території хірургічного корпусу місцевої лікарні, окупанти розгорнули військовий шпиталь для лікування важкопоранених російських військовослужбовців. Хірургічний корпус повністю закритий для використання цивільними особами. Станом на 11 лютого відзначено прибуття близько 20 військових вантажних автомобілів із пораненими росіянами", — йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 15 лютого 2023 року.

Тим часом в ЗМІ шириться інформація про "особливий" спосіб агітації  новобранців до російської армії. В країні-агресорці вигадали нові методи вербування у "м'ясні батальйони". У містах РФ з'явилися оголошення, що схожі на похоронні таблички на могилах.

"Вступай до лав російської священної армії і будеш врятований Ісусом Христом!", – написано на табличці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Кремлі придумали причину для продовження мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

15 лютого 2023, 22:16

Знакомства только для секса. Без отношений, без денег и все анонимно. Осторожно можно встретить знакомых.------ http://redirect.sk/kiska


Новини