Головна Новини Суспільство Війна з Росією Цифри вражають: стало відомо, скільки грошей зібрали для «Охматдиту» менше, ніж за добу
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифри вражають: стало відомо, скільки грошей зібрали для «Охматдиту» менше, ніж за добу

Сотні мільйонів гривень зібрали українці менше ніж за добу на відновлення «Охматдиту»

9 липня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

Як повідомив у Телеграмі засновник Monobank Олег Гороховський, який збирає кошти для відновлення "Охматдиту" на банку, менше ніж за добу вдалося зібрати сотні мільйонів гривень.

Цифри вражають: стало відомо, скільки грошей зібрали для «Охматдиту» менше, ніж за добу

Удар по лікарні "Охматдит"

"250 мільйонів!!! 250 000 Українців долучилися! 22 години! Це було легендарно! Усім дякуємо!" — відзначив Гороховський.

Окрім того, відомо, що через платформу United24 вже зібрано 100 млн гривень.

"100 мільйонів гривень зібрано! Менше ніж за три години! Збір продовжується, ми дякуємо кожному, хто долучається!" — говориться у повідомленні платформи.

Окрім того, у відновленні "Охматдиту" допоможе і держава. Як повідомив голова уряду Денис Шмигаль уже сьогодні із резервного фонду бюджету буде спрямовано 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи в "Охматдиті".

"Далі будемо збільшувати фінансування в міру того, як буде підготовлено проект відбудови", — повідомив голова уряду.

Окрім того, він розповів, що кожній родині з дітьми, яка постраждала від вчорашньої атаки, разом з ЮНІСЕФ буде виділена допомога у розмірі 10 тис. 800 грн на кожного члена родини.

Також, за словами прем’єра, президент України Володимир Зеленський поставив завдання в найкоротші терміни знайти локацію для переїзду лікарів та маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів. Такі локації вже знайдені. Це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 8 липня Росія вдарила по "Охматдиту" ракетою Х-101. Як повідомили в "Охматдиті", лікарня зазнала значних руйнувань і потребує величезних коштів на відновлення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини