Головна Новини Суспільство Війна з Росією Цифра вражає: скільки мільйонів артснарядів Кім Чен Ин відправив Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифра вражає: скільки мільйонів артснарядів Кім Чен Ин відправив Росії

У Південній Кореї зазначають, що Кім Чен Ин відправив Росії майже 5 мільйонів артснарядів

14 червня 2024, 13:15
Поділіться публікацією:

КНДР відправила до Росії щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, які можуть утримувати до 4,8 мільйонів артилерійських снарядів, повідомив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Шин Вон Сік заявив в інтерв'ю "Bloomberg News".

Цифра вражає: скільки мільйонів артснарядів Кім Чен Ин відправив Росії

Путін та Кім Чен Ин. Фото: з відкритих джерел

"Очікується, що Путін буде прагнути більш тісної співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо у сфері військових поставок, таких як артилерійські снаряди, які необхідні для того, щоб скористатися шансом на перемогу", — заявив чиновник.

Він також повідомив, що Північна Корея відправила десятки балістичних ракет, щоб допомогти Путіну у нападі на Україну.

А в обмін на боєприпаси Росія надіслала Північній Кореї технології, які допоможуть їй розгорнути мережу супутників-шпигунів, а також звичайні озброєння, такі як танки та літаки.

За повідомленням південнокорейської газети DongA Ilbo, Путін відвідає Північну Корею вже наступного тижня. Ця поїздка стане його першим візитом з липня 2000 року і викликає занепокоєння з боку США та їхніх партнерів щодо постачання зброї, які допомогли Кремлю в його нападі на Україну в обмін на допомогу для підтримки режиму Кім Чен Іна.

Видання пише, що зараз, коли Київ отримує від своїх американських та європейських партнерів зброю на мільярди доларів, вікно для прориву Росії звужується, навіть незважаючи на те, що вона продовжує бити ракетами та безпілотниками українськими містами загалом і енергетичною інфраструктурою зокрема.

Також Bloomberg News зазначає, що боєприпаси, надіслані Північною Кореєю після зустрічі Путіна та Кіма у Росії у вересні, ймовірно, значно перевищили ті, що були спрямовані США та Європейським Союзом Києву. Це дозволило кремлівським військам обстрілювати Україну, тоді як українські військові були змушені нормувати боєприпаси через скорочення постачань, коли надання допомоги було заблоковано у Конгресі США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, що можуть готувати Росія та КНДР напередодні виборів президента США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини