Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чотири міста відразу доведеться евакуювати: куди проривається ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири міста відразу доведеться евакуювати: куди проривається ворог

Росіяни ведуть активні бої на Курахівському напрямку, щоб захопити Часів Яр

1 серпня 2024, 18:32 comments9597
Поділіться публікацією:

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий вважає, що Курахівський напрямок для російських окупантів є надзвичайно важливим, оскільки відкриває шлях до Часового Яру в Донецькій області, про це він сказав в ефірі Freedom.

Чотири міста відразу доведеться евакуювати: куди проривається ворог

Часів Яр

При цьому він підкреслив, що Курахівський напрямок завжди був стратегічно важливим, адже його прорив створює загрозу напівоточення Часового Яру з півдня.

"Нагадаю, що Часів Яр — це ніби ключ до цілої великої агломерації з чотирьох великих міст: Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка. І в разі падіння Часового Яру вся ця агломерація перетворюється на зону активних бойових дій. Тобто чотири міста доведеться відразу евакуювати саме повністю і далі за них боротися уже в режимі міських боїв поквартально. Це те, чого вкрай хотілося б уникнути", — сказав він.

За його словами, українським військовим вдалося зупинити російських окупантів у Часовому Ярі, де вони знаходяться вже близько чотирьох місяців, не просуваючись далі. Він також звернув увагу, що найбільші успіхи у російських загарбників були на Покровському напрямку, де вони продовжують повільний наступ, але вже зіштовхуються з міцною українською обороною. Дикий відзначив, що росіяни повернулися до використання бронетехніки, яку вони раніше відмовилися застосовувати, замінюючи її маленькими піхотними групами під мінімальним прикриттям.

"Для мене дуже цікаво, чому раптом вони повернулися знову до цієї тактики під Кураховим. Ось повернулися з абсолютно очікуваними результатами. Ось знову просто сходили колоною, знову отримали дуже жорсткий результат, отримали спалену колону… Для мене загадка, чому вони знову вирішили спробувати свідомо провальну тактику, яка вже не те що не один, а вже не один десяток разів їх підводила. І єдине раціональне пояснення, яке я цьому бачу, — це те, що вони дуже поспішають. Тобто в них, мабуть, установка — дуже поспішати, спробувати прорватися скрізь, де тільки можна, пробувати будь-які методи для цього. Тобто їхнє командування розуміє, що загалом їхньому наступу залишилося недовго, командування розуміє, що поступово сили вичерпуються, а наші, навпаки, дуже поступово, але все-таки накопичуються. І вони розуміють, що через якийсь час їхній наступ остаточно видихнеться, і вони замруть”, — сказав Дикий.

Він вважає, що росіяни намагаються захопити якомога більше територій до того моменту, коли фронт стабілізується і бойові дії припиняться.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, де ворог кидає на фронті свої найбільш підготовлені резерви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини