Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ЗСУ продовжують утримувати Бахмут – коли, все ж таки, надійде команда залишити місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ЗСУ продовжують утримувати Бахмут – коли, все ж таки, надійде команда залишити місто

ВСУ важливо утримувати Бахмут, на це є дві причини

7 лютого 2023, 10:05 comments2451
Поділіться публікацією:

Місто Бахмут на Донеччині в Україні називають фортецею, яка продовжує стояти і перебувати під контролем ЗСУ, незважаючи на вал штурмів, які і вдень, і вночі не припиняє противник. Великі втрати не зупиняють росіян і вони продовжують свої атаки. Тим часом ВСУ також дається непросто обороняти місто, щодня є загиблі та поранені. Чому командування не наказує залишити місто? І, коли, все ж таки це може статися? У цьому видання "Коментарі" розбиралося разом із експертами.

Чому ЗСУ продовжують утримувати Бахмут – коли, все ж таки, надійде команда залишити місто

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Ми залишаємо Росію без спецназівців, адже морська піхота та ВДВ – це сили спеціальних призначень

Військовий аналітик Олексій Гетьман в інтерв'ю 24 каналу заявив, що сам собою Бахмут ніякого стратегічного значення не має. Багато хто тоді поставить питання: чому тоді українські захисники продовжує обороняти місто, чому не відступлять? Відповідь на це запитання проста: українські військові виконують там дуже важливе військове завдання.

Експерт зазначив, що перше – українські воїни, залишаючись у Бахмуті, сковують величезну кількість військ противника, що унеможливлює підготовку до наступу росіян в інших місцях, там, де ЗСУ планують свій контрнаступ. Друге – українські воїни "перемелюють" більшу кількість живої сили супротивника, а також знищують багато військової техніки.

"Це війна, і ми повинні розуміти, що на війні зазнають втрат обидві сторони. Але ми завдаємо дуже істотної шкоди окупантам. А також змушуємо їх тримати там дуже багато своїх збройних сил", — резюмував Олексій Гетьман.

Бахмут, Авдіївка, Вугледар можуть опинитися під головним ударом РФ

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в інтерв'ю ТСН назвав основну умову, за якої може статися висновок із Бахмута ЗСУ.

За його словами, вже зрозуміло, що російські загарбники хочуть відвоювати втрачені позиції та знову дійти Лимана. Якщо ж говорити про Донецький напрямок, то росіяни можуть розпочати масований наступ за трьома напрямками – Бахмут, Авдіївка та Вугледар.

"Якщо ми говоримо про ситуацію на сьогоднішній день, то я не виключаю, що це ризики саме в секторі Бахмута, бо там сконцентровано дуже велику кількість десантних компонентів. Її недостатньо для того, щоби повноцінно атакувати Бахмут. Але, як я бачу, вони намагаються зараз не так атакувати Бахмут, саме зайти в Бахмут і розпочати міські бої", – зазначив Коваленко.

Він зазначив, оскільки у місті росіяни, м'яко кажучи, воюють не дуже добре, то зараз вони намагаються перерізати транспортерні артерії, щоб позбавити ЗСУ підвезення боєприпасів, палива, забезпечення.

"Отже, до того, як будуть перерізані основні артерії, може статися висновок із Бахмуту Збройних сил України. З іншого боку, поки ці артерії не перерізані. Тож Бахмут продовжує тримати оборону", – розповів Олександр Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому саме зараз з'явилися розмови про настання Росії, що важливо розуміти українцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини