Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ЗСУ потрібно якомога довше утримувати Курщину: пояснення міністра оборони Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ЗСУ потрібно якомога довше утримувати Курщину: пояснення міністра оборони Британії

Російська артилерія продовжує перевершувати українську як мінімум утричі

11 вересня 2024, 10:48
Поділіться публікацією:

Незважаючи на запеклий опір росіян, триває операція Сил оборони України на території Курської області РФ. І чим довше українські військові зможуть утримати там зайняті позиції, тим слабшим стане російський диктатор Володимир Путін. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Великобританії Джон Гілі.

Чому ЗСУ потрібно якомога довше утримувати Курщину: пояснення міністра оборони Британії

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

У його заяві йдеться про те, що операція української армії вже викрила вразливість передових сил РФ. Українські військові зуміли здивувати весь світ здатністю України завдавати несподіваних стратегічних ударів.

"Це також допомагає краще захищати Україну та її північні центри, відсуваючи місця, з яких Росія може здійснювати смертоносні атаки. Близько 900 квадратних кілометрів території в Курській області зараз утримується українськими силами. Це спричинило тиск на Путіна. Після початкового безладу російські війська зараз розгортаються в цьому районі в більшій кількості", – йдеться у заяві міністра.

За його словами, чим довше українці утримуватимуть зайняті райони Курської області, тим краще буде захищена Україна. І саме тому захист Великобританії розпочинається в Україні, наголосив глава Міноборони.

Водночас аналітичний проект DeepState повідомляє, що ситуація на лівому фланзі українського угруповання у Курській області серйозно ускладнилася, російські війська розпочали активні штурмові дії. Є низка ділянок, де українцям доводиться відступати із раніше зайнятих позицій.

Аналітики зазначили, що росіяни розпочали активні штурмові дії, перекинувши бронетехніку спочатку через річку Сейм, а потім і через дрібніші річки.

Фахівці проекту DeepState також зафіксували рух броньованої колони росіян із Коренєво у напрямку Снагості, а також активні бойові дії там.

"Ще один удар відбувся з Коренєво, яке втратили нещодавно, на Снагость", — йдеться у повідомленні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини