Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ЗСУ наступають малими групами – чи справді росіяни не можуть утримати фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ЗСУ наступають малими групами – чи справді росіяни не можуть утримати фронт

Окупантам важко утримувати другу лінію оборони

5 вересня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

Український контрнаступ триває. Основний наголос українські війська роблять на півдні. Практично щодня надходять повідомлення, що ЗСУ мають успіхи, але такого, як багато хто очікував масового контрнаступу, ЗСУ все ще немає. Чому так? Чи справді оборона росіян така міцна чи вони вже припускаються фатальних помилок? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чому ЗСУ наступають малими групами – чи справді росіяни не можуть утримати фронт

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

З боку західних партнерів були претензії до України

Військовий експерт Олексій Їжак в інтерв'ю "Фокусу" заявив, що великого наступу з боку ЗСУ немає, тому що це загрожує великими втратами, як у живій силі, так і техніці. До того ж у ході нинішньої війни він не такий ефективний, як просування невеликими штурмовими групами по 8-10 осіб.

"Знаю, що із боку західних партнерів були претензії. Вони вважали, що прорив слід здійснювати великими операціями. Як я розумію, з нашого боку є інше бачення. Після першої спроби великого наступу у червні з'ясувалося, що великі групи не працюють. Через значні фортифікації з боку РФ великою бронетехнікою наступати не ефективно", – зазначив експерт.

Він зазначив, що сьогодні ЗСУ успішно використовують свою тактику – проривати невеликими групами через мінні поля. Прорив під Роботиним показав, що ця тактика працює. Але, як тільки Україна з'явиться в достатній кількості західної авіації, буде зовсім інша тактика та інші результати наступу.

До кінця вересня ми зможемо вийти на Токмак, обійти його чи увійти до міста

Військово-політичний експерт групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв'ю "Обозревателю" заявив, що Росія здійснила "парад помилок" на фронті, що позитивно вплине на хід контрнаступу ЗСУ.

"Вони (росіяни – ред.) активно спалювали свої резерви другої лінії, намагаючись утримати першу лінію оборони, яка покликана лише загальмувати та виснажити наступальні сили. З яких причин вони це робили – не зовсім зрозуміло, але це їхні справи", — зазначив Коваленко. .

Він підкреслив, що таким способом окупанти просто виснажили свої стратегічні ресурси.

Експерт вважає, що прорив другої лінії на Запорізькому напрямі є реальним.

"Наразі ресурси другої лінії оборони вже не можуть стримати СОУ, тому окупанти змушені перекидати свої війська до Запорізької області з інших плацдармів. Переважно це десантні війська, які можна швидко перемістити з однієї ділянки на іншу, допоки не стався прорив", – зазначив експерт.

Він прогнозує, що такі заходи не врятують противника, йому вже дуже важко утримувати другу лінію оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — переговори з Ердоганом: Путін озвучив своє рішення щодо зернової угоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини