Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ЗСУ на лівому березі Херсонщини точно не здадуть плацдарм: чи наважиться РФ відступити
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ЗСУ на лівому березі Херсонщини точно не здадуть плацдарм: чи наважиться РФ відступити

Українські військові продовжують витісняти ворога

4 грудня 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують продавлювати оборону ЗСУ на Донеччині, але не можуть вибити наших воїнів з лівого берега Херсонщини. Чому росіянам не вдається вибити ЗСУ з лівого берега Херсонської області? Що зараз відбувається на цій ділянці фронту? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому ЗСУ на лівому березі Херсонщини точно не здадуть плацдарм: чи наважиться РФ відступити

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Наступальні дії на лівому березі Херсонщини – це довга історія

Перший заступник голови Союзу офіцерів України, капітан першого рангу Євген Лупаков в ефірі "ТСН" заявив, що незважаючи на те, що ЗСУ проводять низку успішних операцій на лівому берегу Херсонської області, не варто очікувати миттєвого прориву та звільнення окупованої частини Херсонщини.

"Якщо наші висадилися на лівому березі, то це морська піхота. А це особливі воїни, з особливим характером, з особливими здібностями. Вони не здадуть цей плацдарм однозначно. Більш того, звідти буде підтримка нашого наступу, який піде з півночі. Можливо, і самі прорвуть", — заявив Лупаков.

Експерт додав, що наступальні дії на лівому березі Херсонщини – це довга історія. Тому українські військові зіткнулися з сильною перевагою противника в повітрі і з величезними мінними та фортифікаційними загородженнями противника.

"Плюс із нескінченною кількістю "м'яса". Ці три фактори зараз заважають нам ворога, що пробиває оборону, і йти вперед. Головне для нас – прорвати оборону, далі йтиме легше", – додав Лупаков.

Досить скоро ЗСУ доведеться зіткнутися зі справжньою навалою ворога

Ветеран АТО Євген Дикий в інтерв'ю "Фокусу" заявив, що на лівобережжі Херсонщини українські морпіхи наступають із Кринок та створили дуже серйозну загрозу для траси Крим-Мелітополь.

"Для ворога цей наш плацдарм на Херсонщині, як кістка у горлі, бо його ціна — Перекопський перешийок, — повідомляє Євген Дикий, — Армія РФ планує кинути туди величезні сили, але погода їм цього не дозволяє".

За словами експерта, раніше росіяни намагалися вибити ЗСУ з плацдарму за допомогою плануючих бомб, але через їхню низьку точність це зробити не вдалося. Тому вони зібрали справжню "солянку" з військових підрозділів (з різних напрямків фронту), що також показує, що і в армії РФ є проблеми з особовим складом через великі втрати. Але зібрати повноцінну бригаду, щоб перекинути її для атаки на плацдарм, вони досі ніяк не здатні.

Тому, на думку Дикого, ворог обов'язково спробує вибити ЗСУ з плацдарму, бо накопичив у 10 разів більше різношерстої публіки у своїх військах. Але поки страшні хуртовини не дозволяють їм розпочати бойові дії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ЗСУ переходять до оборони по всьому фронту: яку мету переслідує ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини