Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ЗСУ майже щодня підривають склади у Криму – яку зброю важливо отримати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ЗСУ майже щодня підривають склади у Криму – яку зброю важливо отримати Україні

Росіяни готувалися до оборони в умовах оперативного оточення, тому і напхали півострів боєприпасами

25 липня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Другий тиждень поспіль з'являються повідомлення про те, що в анексованому Криму щось вибухає горить. Чому ЗСУ майже щодня підривають склади зі снарядами у Криму? Яка зброя зараз вкрай потрібна українським захисникам? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому ЗСУ майже щодня підривають склади у Криму – яку зброю важливо отримати Україні

Вибухи в Криму. Фото: з відкритих джерел

Щодня вже другий тиждень у Криму горять переповнені склади

Військовий експерт Роман Світан в ефірі "24 каналу" заявив, що росіяни припускали, що Крим може опинитися в оперативному оточенні і тому готувалися заздалегідь – завезли дуже багато боєприпасів. Склади із озброєнням буквально переповнені. Тому роботи у ЗСУ дуже багато.

"Вони (Ред. – росіяни) готувалися до знищення Кримського мосту, напічкали Крим великою кількістю боєприпасів, припускаючи, що Крим буде в оперативному оточенні і доведеться захищатися, тому переповнили склади… Це буде постійно, доки всі російські військові склади в Криму не вигорять, ЗСУ не заспокояться", — заявив експерт.

За його словами, на даному етапі українські військові знищують склади з боєприпасами, ну, а далі будуть прицільні удари по паливоприймачах та дрібніших об'єктах, яких у Криму близько 150 штук.

Роман Світан також заявив, що росіяни практично не мають шансів, щоб увесь півострів закрити засобами ППО. Дійсно, є ділянки, де росіяни створили ешелоновану оборону, але є також ті ділянки, де практично будь-який безпілотник може пролетіти без проблем.

"Вони (Ред. – росіяни) прикривають переважно військові об'єкти. Щоб розкрити ППО військового об'єкта, іноді використовується збільшена кількість безпілотників", – зазначив Світан.

Україні найцікавіші саме касетні ракети ATACMS

Головний редактор видання Defense Express Олег Катков в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що для ураження великого скупчення російських цілей української армії дуже потрібні касетні ракети ATACMS. Усього кількома такими снарядами можна знищити стандартний аеродром.

"Це унікальна відповідь на питання, що робити з передовими гелікоптерними майданчиками росіян, авіабазами. Великі скупчення цілей, які важко вразити Storm Shadow, SCALP чи іншими крилатими ракетами. Тому що на кожну ціль необхідно витратити одну ракету, а касетний ATACMS впорається за значну кількість ракет", – зазначив експерт.

Олег Катков додав, що треба розуміти, що немає гарантій, що касетні ракети ATACMS взагалі залишилися в американської армії. Термін експлуатації цих снарядів становить 10 років, а вироблялися вони до 2003 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові вибухи на Кримському мості – куди може повернути ситуація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини