Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Зеленський залишився незадоволеним зустріччю з Блінкеном та Леммі: якого дозволу не дали Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Зеленський залишився незадоволеним зустріччю з Блінкеном та Леммі: якого дозволу не дали Україні

Politico пише, що США та Британія не зняли заборону на удари по Росії

12 вересня 2024, 09:30 comments1890
Поділіться публікацією:

Вся та інформація, яку опублікувала низка ЗМІ про зняття заборон Великобританією та США на удари вглиб Росії, виявилася передчасною. Ані держсекретар США Ентоні Блінкен, ані голова МЗС Великобританії Девід Леммі не озвучили у Києві на зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським позитивні новини. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Politico".

Чому Зеленський залишився незадоволеним зустріччю з Блінкеном та Леммі: якого дозволу не дали Україні

Зустріч Зеленського з Блінкеном та Леммі. Фото - сайт Офісу президента України

"Надії українців на те, що держсекретар США Ентоні Блінкен скористається нагодою своєї поїздки до Києва у середу, щоб оголосити про послаблення правил, які забороняють вражати цілі всередині Росії подарованою зброєю, не виправдалися", — пише видання.

Автори матеріалу зазначають, що Блінкен, виступаючи разом зі своїм колегою Леммі, сказав, що двоє вищих дипломатів відвезуть інформацію, яку вони зібрали в українській столиці, назад до Вашингтона, де президент США Джо Байден зустрінеться з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером у п'ятницю.

"Politico" зазначає, що Білий дім розглядає можливість розширення території всередині Росії, яку Україна може вразити зброєю американського та британського виробництва, повідомили виданню офіційні особи. У Києві Блінкен про це не згадав.

Україна наполягає на скасуванні заборони на озброєння, стверджуючи, що вона не може захиститися від російських ракет, бомб та безпілотників, не маючи можливості вразити аеродроми та бази, де ця зброя зберігається та запускається. Але союзники Києва стурбовані перетином червоних ліній Кремля та ескалацією війни.

ЗМІ зазначає, поки західні союзники переймаються перетином російських червоних ліній, Київ починає регулярно атакувати Росію власною далекобійною зброєю. У середу арктичне місто Мурманськ, що за 2000 кілометрів на північ від України, закрило два своїх аеропорти після повідомлень про атаки українських безпілотників. На день раніше Україна атакувала Москву та інші цілі всередині Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США хочуть отримати від Зеленського детальний план: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини