Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Захід може дозволити РФ виграти війну: що насправді відбудеться на саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Захід може дозволити РФ виграти війну: що насправді відбудеться на саміті миру

Нерішучість Заходу коштує "людських життів щодня"

31 травня 2024, 07:05 comments4976
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що західні партнери України практично одностайно заявили про готовність надавати Києву всебічну підтримку, українській владі доводиться ледь не щодня благати про допомогу. Чому так відбувається і до чого може призвести? Чи не виглядає так, що саміт миру, який має пройти у Швейцарії, насправді є першим етапом до заморозки війни? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому Захід може дозволити РФ виграти війну: що насправді відбудеться на саміті миру

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зараз ми переживаємо історію в процесі розвитку

Військовий експерт, полковник Маркус Рейснер в інтерв’ю "Neue Osnabrücker Zeitung" заявив, що нерішучість Заходу щодо допомоги Україні у її протистоянні російським окупантам коштує "людських життів щодня".

За його словами, якщо Україна хоче мати шанс у війні з Росією, Захід повинен надати їй більшу підтримку. Він, зокрема, застеріг Захід від "помилкових обмежень" щодо Києва.

Експерт назвав три можливі сценарії розвитку подій. Так, несподіваний прорив України стає "з кожним днем менш імовірним". Натомість більш імовірно, що Росія просуватиметься крізь українську оборону до Дніпра. Як третій сценарій Рейснер вважає можливим "корейське рішення", тобто заморожування війни шляхом припинення вогню, але без миру.

"Зараз ми переживаємо історію в процесі розвитку. ... Ніхто не може сказати нам, правильні чи неправильні наші рішення. Сучасне покоління несе тягар терпіння цієї війни. Більша прихильність Заходу може призвести до ескалації, але це не обов’язково. Також може статися так, що Росія виграє війну, тому що ми не готові визнати, що тут теж маємо продемонструвати силу", — підсумував військовий.

Саміт миру набуває ознак далекої підготовки до заморозки війни

Політичний експерт Максим Розумний в ефірі "Еспресо" висловив думку, що Саміт миру, який пройде у Швейцарії 15-16 червня, є першим етапом підготовки до заморозки війни

"Потрібно розуміти, що поруч із головним фронтом, в нас ще є політичний та інформаційний. Саміт миру слід розглядати саме, як політичне та дипломатичне протистояння. В цьому випадку ситуація складається так, що ми говоримо саме про маневри. Оскільки, до прикладу, Китай дуже обережно ставиться до цього саміту. Невідомо, чи Пекін буде відправляти свого представника на Саміт миру. Також, скоріше за все, президент США Джо Байден також не відвідає саміт", — вважає Розумний.

Політичний експерт вважає, що все вказує на те, що розглядається план з замороження війни. Саміт миру набуває ознак далекої підготовки до заморозки війни. Називаймо речі своїми іменами. Про це багато хто вже говорить. Зокрема, про необхідність замороження війни. Можливо без політичних умов й розуміння того, як ситуація буде розвиватись далі. Втім, ті плани, які зараз вже озвучуються, вказують саме на такий розвиток подій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи є сенс у проведенні саміту миру: що важливо вже зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини