Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому втрати росіян на війні стрімко зросли: відповідь військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому втрати росіян на війні стрімко зросли: відповідь військових

Російське командування відправило мобілізованих у безперспективний наступ

13 лютого 2023, 14:15
Поділіться публікацією:

Виходячи зі зведень Генштабу ЗСУ та західних розвідслужб у росіян суттєво зросли втрати за останні кілька тижнів. Повідомляється, що встановлено абсолютний рекорд за весь час війни: за минулий тиждень ліквідовано 6180 особового складу окупантів. Це більше, ніж за весь квітень (5800), червень (5050) чи липень (5280).

Чому втрати росіян на війні стрімко зросли: відповідь військових

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Дефіцит техніки, непрофесійний особовий склад – ключові причини росіян, що зростають.

Військовий оглядач Олександр Коваленко вважає головною причиною такого зростання втрат російських загарбників – погану підготовку військових, яким видали форму, зброю та наказали йти в атаку. Насамперед йдеться про частково мобілізованих громадян РФ, якими доукомплектовують розбиті підрозділи кадрових військовослужбовців.

Іншою причиною катастрофічних втрат живої сили ворога експерт називає дефіцит техніки.

"Якщо ми говоримо про комплектацію середньостатистичного підрозділу, то вона залежить не тільки від того, чи є там повний склад, а й присутність ББМ необхідна. Отже, дефіцит техніки, непрофесійний особовий склад... І все це в комплексі закінчується тим, що вони мають такі великі втрати. Якщо ми говоримо про можливість компенсації цих втрат, то знову ж таки вона буде непрофесійною і неякісною", — зазначив Коваленко.

Також Олександр Коваленко нагадав, як трохи раніше російські командири просто відправили на забій мобілізованих росіян, коли імітували масований наступ у Запорізькій області. Це робилося лише для того, щоб ввести в оману українських захисників. У результаті вся російська піхота на цій ділянці фронту була знищена.

Середні втрати росіян становили понад 800 осіб на день

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула заявив, що дуже багато російських військових останнім часом було знищено на підступах до Вугледара. Про це він сказав в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Михайло Притула вважає, що такі великі втрати ворога пояснюються тим, що вони діють наче за шаблоном. Окрім того, ворог атакує на великих дистанціях.

"Це дуже багато людей, яких десятки років виховували матері. І ось вони всіх їх пригнали під Вугледар, і вони померли там. До того ж більшість із них померла, навіть не побачивши жодного українського солдата. Вони їх просто не побачили, їх просто знищили на підходах до Вугледара", – розповів Притула.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як "покласти" російську атомку – чи можуть допомогти санкції України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини