Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому візит місії МАГАТЕ на ЗАЕС під загрозою зриву – на які провокації піде Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому візит місії МАГАТЕ на ЗАЕС під загрозою зриву – на які провокації піде Путін

Путін з самого початку розраховував, щоб використати візит місії МАГАТЕ для провокацій

30 серпня 2022, 16:54
Поділіться публікацією:

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка має вирушити з інспекцією на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС), захоплену росіянами, прибула 30 серпня до Києва. Про це повідомляє CNN, повідомляє УНН. Однак не факт, що місія на ЗАЕС відбудеться. Представники МАГАТЕ не можуть потрапити на об'єкт через те, що росіяни почали обстрілювати усі коридори для заїзду з українського боку. Про це повідомив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для видання "Коментарі".

Чому візит місії МАГАТЕ на ЗАЕС під загрозою зриву – на які провокації піде Путін

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Необхідне як мінімум створення демілітаризованого "зеленого коридору" на шляху до ЗАЕС

Директор Інституту світової політики, політексперт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магди має великі сумніви, що місія МАГАТЕ потрапить ЗАЕС.

"З тієї простої причини, – пояснює він, – що ця організація, на мою думку, боїться сваритися з РФ. Але формально не може залишатися осторонь проблематики, пов'язаної з тим, що найбільша в Європі атомна електростанція опинилася у зоні інтенсивних бойових дій".

На думку експерта, щоб ця поїздка не перетворилася на просто рекламну для Рафаеля Гроссі, який очолює МАГАТЕ, необхідне як мінімум створення демілітаризованого "зеленого коридору" на шляху до ЗАЕС.

"І тут справа за Росією, – зазначає Євген Магда. — Виникає питання — а чи потрібно їй це? Країна-агресор використовує Запорізьку атомну станцію як елемент шантажу світу. При цьому розповідаючи байки щодо нібито обстрілів ЗАЕС українськими військовими та ризику радіаційної загрози. Навіщо РФ втрачати такий козир, пускати представників МАГАТЕ на станцію? Саме тому я припускаю, що все обмежиться героїчним фотом того, як місія вирушають з інспекцією на ЗАЕС".

Вже зараз росіяни та їхні сателіти перекладають провину за ймовірний зрив місії візиту на ЗСУ

Політтехнолог, боєць ЗСУ Петро Охотін упевнений, що Путін спробує використати візит МАГАТЕ для провокацій. І створити несприятливі умови відвідування об'єкта.

"Вже зараз росіяни та їхні сателіти перекладають провину за ймовірний зрив місії візиту на ЗСУ. Парадокс полягає у тому, що ЗАЕС знаходиться на українській території. Чому Росія нагнітає ситуацію? Все просто. Їй треба не допустити МАГАТЕ на електростанцію. Інакше міжнародні спостерігачі побачать, як під примусом працюють співробітники підприємства, скільки зброї навезла туди окупаційна армія", – пояснює експерт.

Отже, резюмує Петро Охотін, будуть підстави для підтвердження того, що Росія використовує терористичні методи. У свою чергу, це посилить аргументи української влади про збільшення допомоги Україні у збройній відсічі державі-терористу, яка нехтує міжнародним правом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США розповіли, де Росія задіє 3-й армійський корпус в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини