Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому військові так різко реагують на корупційні скандали: пояснення майора ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому військові так різко реагують на корупційні скандали: пояснення майора ЗСУ

Військових демотивують корупційні скандали та несправедливість

14 грудня 2023, 23:38
Поділіться публікацією:

Корупційні скандали, розкрадання чиновниками державних коштів, несправедливість у тилу дуже сильно демотивують українських військовослужбовців та змушують їх задаватися питанням, за що вони воюють. Про це пише у Telegram заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін, передає портал "Коментарі".

Чому військові так різко реагують на корупційні скандали: пояснення майора ЗСУ

Мотивація в армії падає через скандали. Фото з відкритих джерел

За словами майора ЗСУ, навіть надзвичайно мотивованих бійців дуже сильно дратують повідомлення про корупцію і скандали.

"Чому військові так різко реагують на якісь скандали, на корупцію та несправедливість? Бо це демотивуючі речі, через які у бійця виникають питання: "а чи не дарма я тут?". В нашому підрозділі та усій Азовській родині у більшості бійців достатньо мотивації за будь-яких умов. Але й мотивованих бійців, м’яко кажучи, дуже злять такі речі", — розповів Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ відзначив, що скандальні історії про розкрадання грошей і несправедливість спонукають військовослужбовців задуматися над тим, чи зробили вони правильний вибір, коли відправилися на фронт.

"Коли військовий залишає свій роками вибудований побут, свої родини, ризикує своїм життям і здоров’ям заради всієї країни та бачить як розкрадаються кошти, як чиновники все руйнують, як суспільство свариться між собою — він буде сумніватись у своєму виборі. Демотивація військових, на яких зараз тримається все, загрожує важкими наслідками", — наголосив Максим Жорін.

Майор ЗСУ відзначив, що скандали і корупційні історії мають жорстко присікатися українським суспільством.

"Воїни мають знати, що справедливість, до якої вони мають загострене почуття, все ж існує", — резюмував Максим Жорін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чимало співробітників територіальних центрів комплектування – це військовослужбовці з бойовим досвідом, яких відправили на роботу у військкомати після поранень на фронті. Однак ті співробітники ТЦК, які не воювали, все ж повинні отримати бойовий досвід, переконаний майор ЗСУ Максим Жорін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини