Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому військові самі купують собі потрібні речі на фронт: міністр фінансів здивував відповіддю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому військові самі купують собі потрібні речі на фронт: міністр фінансів здивував відповіддю

Щоденно Україна витрачає на сектор безпеки й оборони 5 млрд грн

27 грудня 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

Керівник фінансового відомства Сергій Марченко здивувався  тому, що  українські військовослужбовці  ще й зараз самі  купують все  необхідне за  власні  кошти  або з допомогою волонтерів.

Чому військові самі купують собі потрібні речі на фронт: міністр фінансів здивував відповіддю

Сергій Марченко (фото з відкритих джерел)

"Мені важко коментувати речі, які я сам не розумію. Я сам не розумію, чому ми досі забезпечуємо в складчину військовослужбовців", –  зазначив   глава Мінфіну в ході стріму Business Breakfast, який вів Forbes.

Марченко сказав, що на складах є  чимало озброєння й спорядження для українських  ЗСУ.  Адже  країна витрачає  чимало коштів на сектор безпеки щодня.

"Щоденно ми витрачаємо на сектор безпеки й оборони 5 млрд грн. Протягом кожного дня війни. Хто ще виділяє? Кажуть, місцеві бюджети й органи місцевого самоврядування. Ми порахували їхню можливість на рік – вона варіюється від 15 до 20 млрд. Тобто якщо всі органи місцевого самоврядування, всі мери скинуться, вони на чотири дні війни нам дадуть можливість продовжити. При всій повазі до волонтерів, жодні інші неурядові громадські організації й близько не стоять із можливостями держави щодо забезпечення Збройних Сил", – додає Марченко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки коштуватиме мобілізація для бюджетуМіністр фінансів Сергій Марченко заявив, що на сьогоднішній день не може спрогнозувати вартість додаткової мобілізації для бюджету на 2024 рік. Міністр пояснив, що в нього поки що недостатньо для цього інформації. 

Глава української держави Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня назвав суму 500 млрд грн, але, за словами Марченка, це спрощений підхід, який базується на поточній кількості війська (понад 1 млн осіб) та розмірі фонду грошового забезпечення (1 трлн грн).
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

30 грудня 2023, 14:16

Он, блять, удивляется. От хорошей жизни, конечно. От чего ж еще? Раз есть такой запрос, то, значит, минобороны и минфин явно не справляется со своей задачей. А почему - это отдельный вопрос. И ответ на него может быть очень неприятным. И вдогонку - как вы собираетесь набирать еще 500 000 человек, если вы тех, кто есть, не можете обеспечить ?

Ігор

27 грудня 2023, 21:02

Зате банки на держоблігаціях заробили мільярди особливо ПриватБанк де представники Божого народу мають бронь. Ну що синку за 33 роки ти хоч чомусь навчився? Подібно було і 100 років тому. А 200 років тому було польське повстання 1830-1831 років яке декларувало відродження державності Польщі у кордонах 1772 року: "від можа до можа"(від Балтійського моря до Чорного). Якщо навчився синку то чому так і не змінився?


Новини