Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому війна на виснаження для РФ гірша, ніж для України: чого очікувати цієї зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому війна на виснаження для РФ гірша, ніж для України: чого очікувати цієї зими

Війна на виснаження - це боротьба промислових потенціалів, і Росія, незважаючи на стартову фору, має дуже низьку стелю своїх можливостей

7 листопада 2023, 09:10
Поділіться публікацією:

Війну в Україні вже називають війною на виснаження, позиційною війною, на розв'язку якої найближчим часом чекати не варто, бо обидві сторони намагаються контратакувати. Для кого війна на виснаження є гіршою? Чи застигне взимку фронт? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Чому війна на виснаження для РФ гірша, ніж для України: чого очікувати цієї зими

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Для перемоги у війні на виснаження необхідно розвивати індустріальну базу

Британський аналітик з питань оборони та безпеки, професор Майкл Кларк у коментарі для Sky News заявив, що помилково вважати, що війна на виснаження дуже вигідна Росії.

Експерт пояснив, що суть війни на виснаження полягає в тому, що одна сторона бореться проти іншої, поки та сторона не впаде і тоді дії відбудуться дуже швидко, противник буде вражений. Але, враховуючи ті реалії, що є, набагато більша ймовірність, що найближчі 18 місяців впаде саме Росія, а не Україна, але тільки в тому випадку, якщо Захід не послабить підтримку Києва.

"Ми ніколи не думали, що побачимо таке після закінчення Другої світової війни. Але у війнах на виснаження виграє та сторона, яка найбільше здатна налагодити свою промисловість та застосувати її на фронті протягом відносно тривалого періоду", — зазначив експерт.

За його словами, українці та росіяни це розуміють і намагаються перевести власну економіку на "військові рейки", але саме Москва, на його думку, не зможе цього зробити повною мірою.

Херсонська область – найперспективніший напрям для українських сил зараз

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що взимку війну не буде поставлено на паузу. Бойові дії продовжуватимуться. Можлива лише зміна їхнього характеру.

Експерт зазначив, по-перше, взимку українські військові максимально завдаватимуть ударів по ворожому тилу на тимчасово окупованій території, а також по військових об'єктах на території Росії. По-друге, вважає Олександр Мусієнко, буде робота малих груп українських захисників, які вишукуватимуть слабкі місця в обороні ворога та намагатимуться йти на прорив у цих місцях.

"Третє, я думаю, що інтрига зберігатиметься на лівобережжі Херсонщини, де за умови рішення командування є можливості провести флангову атаку на позиції російських військ, можливо навіть до кінця року. І це багато що змінило б на користь українських сил оборони. Тобто там ще не вичерпано можливості", — прогнозує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто в оточенні Зеленського просуває ідею переговорів із РФ: про що говорить позиція Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини