Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому в Україні зросли темпи мобілізації – кого набирають у піхоту
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні зросли темпи мобілізації – кого набирають у піхоту

Мобілізація в Україні не лише продовжиться, а й збільшуватиме темп

8 лютого 2023, 09:05 comments9439
Поділіться публікацією:

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, які запроваджені через військову агресію Росії. Мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років, яким заборонено виїзд за кордон. Чи почастішали зараз темпи мобілізації? Кого набирають у піхоту? Видання "Коментарі" разом із експертами розбиралося у ситуації.

Чому в Україні зросли темпи мобілізації – кого набирають у піхоту

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися

Капітан 103-ї бригади територіальної оборони Олександр Ганущин назвав причини збільшення темпів мобілізації в Україні. Військовий зазначив, що причин лише дві, але вони дуже важливі. Перша – Україні потрібно більше людей для освоєння нової західної техніки. Друга причина – лави ЗСУ не повинні рідшати через втрат на війні, тобто всього повинні бити люди, які зможуть зайняти місце загиблого або пораненого бійця. Свою думку Олександр Ганущин озвучив в інтерв'ю "Апостроф TV".

"Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, яка приходить, нам потрібні високонавчені, мотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати, нам потрібні люди для тилової служби та служби на нулі. Тому мобілізація однозначно буде продовжено", – заявив військовий.

Він додав, що немає жодних сумнівів у тому, що план щодо мобілізації в Україні буде виконано, тому що країна у війні і подобається це комусь чи ні, але це питання не може бути предметом дискусій. Закон про мобілізацію під час війни має працювати і саме цим займається апарат держави.

"Темпи мобілізації, які ми бачимо зараз, вони вищі, ніж півроку тому, але вони пов'язані з тим, що Путін довів до величезних цифр плани з мобілізації з того боку", – пояснив Ганущин.

Люди, яких набирають в піхоту, повинні мати гарне здоров'я та фізичну підготовку

Військовий експерт Олег Жданов у себе на ютуб-платформі роз'яснив, як обирають чоловіків під час мобілізації для набору до піхоти. Перше, на що звертають увагу – хороша фізична підготовка. Щодо віку, то немає такого підходу, що в піхоту набирають лише молодих. Вік може бути 40+. Але людина повинна мати гарне здоров'я та фізичну підготовку. Усьому решті навчать уже під час підготовки.

За словами Олега Жданова, вагомим аспектом є стійка психіка у військових. Експерт зазначив, що тренінги зі стійкості у стресовій ситуації є частиною програми бойової підготовки штурмовиків будь-якого війська.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі знову зіпсують через постачання зброї Україні: про що це говорить.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини