Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ускладнено просування ЗСУ на фронті: у чому РФ тепер перевершує Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ускладнено просування ЗСУ на фронті: у чому РФ тепер перевершує Україну

Україна потребує більш потужної підтримки з боку західних партнерів

2 листопада 2023, 07:50 comments1003
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Росія активно атакує на Куп'янському та Авдіївському напрямках, ЗСУ не припиняють спроб контратакувати. Але при цьому є низка проблем, які роблять просування української армії досить проблематичним та повільним. Які висновки має зробити українське командування, перш ніж планувати нові масштабні операції зі звільнення наших територій? У чому росіяни вже почали перевершувати українські війська? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому ускладнено просування ЗСУ на фронті: у чому РФ тепер перевершує Україну

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Україна має переглянути стратегію на наступний рік

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що ЗСУ не вистачає боєприпасів, щоб забезпечити темпи просування на фронтах.

Експерт вважає, що Генштабу ЗСУ необхідно проаналізувати ті події, які відбувалися і продовжують відбуватися, щоб вплинути на стратегію.

"Ворог наситив лінію оборони своїми військами, забезпечив поліпшення фортифікаційних споруд. Це (Ред. – брак боєприпасів) впливає на темпи просування ЗСУ на півдні, де протягом чотирьох місяців Сили оборони намагаються розширити певні плацдарми. Ми повинні перейти до формування нової стратегії, яка має враховувати менші темпи надходження боєприпасів. Нам потрібно враховувати ризики, пов'язані з тим, що ворог може перейти до оборони по всіх ділянках фронту. А ведення бойових дій проти противника, що перебуває в обороні, пов'язане з великими втратами", — висловився Згурець.

Росіяни все частіше атакують БПЛА у комплексі з ракетами різних видів

Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко в інтерв'ю нашому порталу заявив, що торік Україна мала певну перевагу у застосуванні дронів. Але з того часу росіяни суттєво наростили закупівлю та виробництво безпілотників. Мова про десятки тисяч. Особливо небезпечні для нас ZALA Lancet (БПЛА Ланцет), ті ж модифіковані Shahed та інші. Активне застосування росіянам безпілотників на фронті – велика проблема для української армії.

"Немає сумнівів, що атаки із застосуванням дронів посиляться", – прогнозує експерт.

За словами Романенка, у випуску ракет країна-агресор вийшла на рівень на початок широкомасштабної війни. Він наголошує, що санкції виявилися як сито. Запчастини, електроніка із компаній практично всіх наших країн-союзників стають комплектуючими під час виробництва російських ракет.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які сигнали приховує стаття TIME про Зеленського та Україну: в чому головна загроза.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини