Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Україна приховує від США деталі контрнаступу: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна приховує від США деталі контрнаступу: ЗМІ дізналися причину

Повідомляється, що США продовжують постачати Україні розвідувальні дані в режимі реального часу.

3 травня 2023, 09:57 comments3346
Поділіться публікацією:

За інформацією ЗМІ, українське військово-політичне командування не розкриває всіх планів щодо свого весняного контрнаступу, намагаючись запобігти витоку конфіденційної інформації, яка може поставити під загрозу його позиції на полі бою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "Politico", посилаючись на слова двох європейських чиновників, які перебувають у контакті з українським військовим керівництвом.

Чому Україна приховує від США деталі контрнаступу: ЗМІ дізналися причину

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Джерела видання заявили, що їхні українські колеги послалися на передбачуваний витік секретних документів від гвардійця ВПС штату Массачусетс Джека Тейшейри як одну з причин, через яку Київ утримується від обміну інформацією про контрнаступ, у тому числі про терміни.

Неназвані європейські чиновники зазначили, що Україна, швидше за все, як і раніше, ділиться деякими основними розвідданими зі США та іншими європейськими країнами, які підтримували її, постачаючи необхідне озброєння. Але офіційні особи всередині країни працюють над запобіганням поширенню подробиць, пов'язаних із плануванням поля бою.

Видання наводить слова українського нардепа, який на умовах анонімності заявив, що високопосадовці у Києві також приховували подробиці контрнаступу від інших політиків у столиці.

"У країні лише кілька людей знають цей план", — заявив парламентар.

Представник міністерства оборони США заявив, що жодних змін не відбулося, Вашингтон і Київ, як і раніше, обмінюються інформацією на тому ж рівні. Не було жодної ознаки того, що Україна щось приховує від США, продовжив чиновник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ – агресор: чому "нейтральні країни" підтримали хворобливу для Кремля резолюцію ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини