Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Україна не йде в контрнаступ, а росіяни ходять в атаки пішки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна не йде в контрнаступ, а росіяни ходять в атаки пішки

На думку Олега Жданова, контрнаступ України затримує не лише погода

27 квітня 2023, 13:17 comments1768
Поділіться публікацією:

Контрнаступ України затримують не стільки погодні умови, скільки наявність резервів особового складу та західної техніки. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на військового експерта Олега Жданова.

Чому Україна не йде в контрнаступ, а росіяни ходять в атаки пішки

Україно, вперед!

"Ми сьогодні воюємо меншою кількістю, ніж росіяни, і ми тільки зараз формуємо резерв контрнаступу, — упевнений Олег Жданов. — Ми не могли раніше почати його формувати і не могли раніше збільшити кількість військовослужбовців на передньому краї фронту, тому що в нас не вистачало техніки. Ми меншою кількістю ведемо оборонну операцію. Коли ми мали можливість сформувати резерви, ми провели контрнаступальні операції".

За час широкомасштабного вторгнення Україна провела три такі успішні контроперації — під Києвом, у Харківській області та на правобережжі Херсонщини.

"Ми спіймали росіян на тому, що вони повірили, що головний удар буде завдаватися на півдні, куди перекинули угрупування в 30-40 тисяч, — каже Жданов. — А ми знайшли слабке місце — прорвали оборону і в нас вийшла Харківська операція. А потім на правому березі Дніпра ми "замкнули" це найсильніше, боєздатне угруповання і почали його планомірно знищувати. Коли до росіян стало доходити, що відбувається, вони постаралися все, що залишилося від цього угруповання вивести і розосередити його".

На думку Жданова, саме наявність резерву особового складу та західної техніки є визначальною при організації контрнаступу, а не погодні умови.

"Коли прийде західне озброєння, ми сформуємо необхідну кількість резерву, тоді розпочнеться контрнаступ. Ось тоді фактор погоди буде не найголовнішим", — каже Жданов.

За його словами, зараз російські війська "ходять в атаку пішки", бо через дощі "техніка не може пройти".

- Чому вони й зазнають таких величезних втрат в особовому складі. Тому що здебільшого вони ходять у піші атаки, – розповідає експерт.

Нагадаємо, що засновник ПВК "Вагнер" Пригожин пов'язував початок українського контрнаступу із закінченням 2 травня дощів.

Експерт прокоментував можливість запровадження миротворчого контингенту НАТО.

А в Росії створили близько 30 приватних військових компаній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини