Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Україна не починає полювання на російську ескадру у відкритому морі: експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна не починає полювання на російську ескадру у відкритому морі: експерт

Поки що Україна не може знищувати російські кораблі у відкритому морі за допомогою надводних дронів

28 квітня 2023, 18:13 comments1455
Поділіться публікацією:

Після атаки надводними дронами кораблів у Севастопольській бухті військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому Україна досі не використовує їх для знищення російської ескадри у відкритому морі. Про це повідомляють "Коментарі".

Чому Україна не починає полювання на російську ескадру у відкритому морі: експерт

Надводний дрон

За його словами, головна причина цього — постійна зміна місця дислокації ескадри у відкритому морі, що унеможливлює або робить вкрай скрутною її атаку за допомогою надводних дронів.

- Група кораблів, що знаходиться у відкритому морі, дрейфує. Також вона може змінювати місце становища та зорієнтувати туди дрони дуже і дуже проблематично, – каже Олег Жданов. — Можна їх просто втратити у морі, коли ми не знаємо точних координат. За словами Жданова, знищення крейсера "Москва" стало можливим, оскільки він знаходився при повному штилі і проти нього були використані ракети з головками, що самонаводяться, які коригують політ ракети.

"А пускати дрони, у "вільне плавання", у відкрите море, "намалювавши" їм район — поки таких "розумних" дронів ще не зробили, — стверджує військовий експерт. — Зроблять — пускатимемо.

Тим часом, став відомий єдиний мінус української оборони Бахмута.

У Молдові викликали російського посла через скандальні заяви Медведєва.

А путінський посланець відвідав Бахмут і поскаржився, що місто повністю зруйноване. Чиновник, не показуючи свого обличчя, заявив, що приїхав до Бахмута за дорученням російського диктатора Володимира Путіна. При цьому російський чиновник "забув" сказати, що місто фактично повністю знищила армія Російської Федерації обстрілами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини