Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Україна має шанс на наступ лише цього року – що змусить НАТО втрутитися у війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна має шанс на наступ лише цього року – що змусить НАТО втрутитися у війну

НАТО вступить у війну в Україні за однієї умови

23 березня 2023, 09:35
Поділіться публікацією:

Чим більше весна вступає у свої права, тим більше звучать розмови про великий контрнаступ ЗСУ, що наближається. При цьому від багатьох лідерів у Європі можна почути думку, що українська армія матиме лише одну можливість провести цей наступ, тому його потрібно ретельно підготувати. Чи так це? І за яких обставин НАТО може відкрито втрутитися у війну? У цих питаннях видання "Коментарі" роззбиралося, зібравши думки експертів.

Чому Україна має шанс на наступ лише цього року – що змусить НАТО втрутитися у війну

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Україна має використати шанс на контрнаступ у цьому році, бо другої спроби може не бути

Військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю Radio NV заявив, що на Заході дійсно багато військових оглядачів, політиків говорять про те, що ЗСУ матимуть лише одну спробу дійсно для масового контрнаступу і потрібно спробувати його провести саме цього року, не відкладаючи на 2024 рік. Насамперед це пов'язано з тим, що у 2024 році мають відбутися вибори президента США. Тоді зовнішні питання відійдуть на другий план. На першому місці для американського істеблішменту будуть вибори голови Білого дому. Україні дуже складно протистоятиме російській агресії, не маючи сильно підтримки Вашингтону.

"2024-й – рік виборів американського президента, коли зовнішні проблеми йдуть на другий план через внутрішні. А європейці, скажімо відверто, їх найчастіше Сполучені Штати Америки підганяють, як було з танками, як було з іншою зброєю. Ті історії, які взагалі не виносяться. І в той момент, коли США втратять інтерес до нашої війни, тоді можна очікувати, що європейці можуть плавно відійти від такої масованої допомоги. Може, окрім Великобританії, яка має власні геополітичні інтереси", — зазначив експерт.

Щодо обіцянки Джо Байдена про те, що США, незалежно від того, хто буде у Білому домі, підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно висловився скептично. За словами експерта, Вашингтон і у 2018-му році підтримував Україну, але тих обсягів зброї, які постачаються сьогодні Україні, не було й близько.

Застосування ядерної зброї Росією стане для НАТО червоною лінією, коли доведеться діяти

Військовий експерт Павло Нарожний вважає, що ризик участі країн НАТО у війні залишається на досить високому рівні. Місяць тому Росія вперше з часів СРСР вивела в море кораблі з тактичною ядерною зброєю на борту і у разі, якщо Москва вирішить використати проти України ці боєприпаси, тоді країни Північноатлантичного Альянсу візьмуть у війні безпосередню участь. Таку думку експерти висловили в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Аналітик нагадав, що окупанти вже використали проти України всю зброю, крім ядерної.

"Якщо вони використовують навіть тактичний ядерний боєприпас – це буде, по суті, новий акт агресії проти ЄС. Тому що радіація не залишиться на території України, вона з опадами, з вітром дійде до Швеції або там до Франції", — вважає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського знову звернулися до росіян : настав час діяти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини