Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому США просять Україну не бити по російських НПЗ: що дивує
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому США просять Україну не бити по російських НПЗ: що дивує

Заклики США виглядають особливо дивно на фоні ракетно-дроново-бомбових геноцидних атак, які сама РФ здійснює проти України

27 березня 2024, 10:28 comments1089
Поділіться публікацією:

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер офіційно заявив, що Штати не заохочують українські сили завдавати ударів поза власними кордонами. Тим самим фактично підтвердив інформацію, що Вашингтон просив Київ припинити атаки проти російських нафтопереробних заводів (НПЗ). Чим зумовлена така позиція Адміністрації Байдена, за логікою якої Росія може бити по нам зі своєї території, а ми по ній – ні? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Чому США просять Україну не бити по російських НПЗ: що дивує

Удари по російських НПЗ. Фото з відкритих джерел

Позиція Вашингтона пояснюється президентськими виборами, що наближаються

Політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі розмірковує так:

"Така позиція Вашингтона пояснюється президентськими виборами, що наближаються (у листопаді). У перший рік президентства Байдена різко зросли ціни на бензин у США, що вкрай негативно вплинуло на його рейтинги. Знадобилися екстрені заходи на ринку, щоб стабілізувати і ціни, і рейтинг. У найближчі місяці кожен відсоток підтримки вкрай важливий, враховуючи, що соцопитування демонструють практичну рівність прихильників Байдена та Трампа, який переміг на республіканських праймериз".

У той же час, продовжує експерт, вимагати від України припинити завдавати ударів по тих об'єктах, які є головним джерелом доходів РФ (а отже – і фінансування її війни проти нашої країни), м'яко кажучи, нелогічно. Тим більше на тлі затримок фінансів та військової допомоги Україні з боку США.

"Але, як бачимо, після появи інформації про такі заклики в Financial Times близько тижня тому, завдано лише одного удару по російських НПЗ. А до того їх було близько шести. Виходить, Київ, все ж таки, прислухається до сигналів з Вашингтона", – констатує Максим Ялі.

Подібні заклики – це підігравання агресору

Головний економіст, керівник з економічних реформ Офісу простих рішень та результатів Ярослав Романчук дивується дисонансу заяв Білого дому. Коли з одного боку, Байден називає Путіна "м'ясником" і обіцяє зробити все, щоб допомогти Україні. А з іншого – стають відомими вимоги його Адміністрації до нашої країни не бомбардувати російську нафтопереробку.

"Чи це різна течія в Білому домі, чи цинічна гра, в якій американці мають певні домовленості з росіянами, – вважає експерт. – Інакше пояснити, чому ми не повинні завдавати ударів по об'єктах інфраструктури агресора, які допомагають йому продовжувати агресію, складно. Особливо на фоні ракетно-дроново-бомбових геноцидних атак, які сама РФ здійснює проти України. Замість того, щоб виділити нам близько 5 млрд доларів, які Білий дім може передати нам без рішення Конгресу, замість того, щоб дати зброю, якої в США повно, замість активізувати НАТО – американська влада веде дивну гру. І займаэться питаннями, які на руку нафтовим баронам, зокрема в РФ та Арабських Еміратах".

Не можна виключати, вважає Ярослав Романчук, що керівництво Білого дому є заручником "зеленого" порядку денного, який передбачає, що відбуватиметься диверсифікація джерел енергії.

"По суті, такими діями Адміністрація Байдена позбавляє світ, Україну можливості бити по російській економіці найефективнішим, найболючішим способом, – констатує експерт. – Подібні заклики – це підігравання агресору. Такі дії США дискредитують демократичну коаліцію, яка згуртувалася довкола України після широкомасштабного російського вторгнення. Це груба помилка американської адміністрації".

Читайте також на порталі "Коментарі" — звідки взялися "червоні лінії" США для України: що дають удари ЗСУ по російських НПЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир К

29 березня 2024, 04:55

Це не помилка - зе звічна для цієї адміністрації зрада.

Ігор

27 березня 2024, 10:43

Україна вже припинила удари по НПЗ і тільки по юдейськи хитро продовжує дискусії щоб не викликати підозри проти своїх корумпованих.


Новини