Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ситуація в Авдіївці близька до катастрофічної і яка ймовірність потужної атаки РФ на Куп'янськ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ситуація в Авдіївці близька до катастрофічної і яка ймовірність потужної атаки РФ на Куп'янськ

Якщо ворог зважиться на пролом, на українські сили чекає досить серйозне випробування

7 лютого 2024, 10:15
Поділіться публікацією:

Російська окупаційна армія продовжує свій наступ у районі Авдіївки Донецької області. Також окупанти не приховують своїх намірів знов окупувати Куп'янськ Харківської області. Чи справді ситуація в Авдіївці близька до катастрофічної? І яка ймовірність потужної атаки РФ на Куп'янськ? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чому ситуація в Авдіївці близька до катастрофічної і яка ймовірність потужної атаки РФ на Куп'янськ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

В Авдіївці нестача людських ресурсів

Військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Radio NV підтвердив, що ситуація в Авдіївці дуже непроста.

"Повної картинки я не маю, але є розуміння, що росіяни тиснуть з двох сторін, і найближчим часом явно недостатньо [українських] сил і засобів, які там зосереджені, щоб зупинити їх. Якщо росіяни матимуть змогу перерізати основну трасу, яка йде на півночі, це буде близько до катастрофи", — поінформував Жирохов.

Однією з найбільших проблем, на думку експерта, є нестача людських ресурсів.

"Тиждень-два в бій уже кидають тиловиків. Коли з рота матеріального забезпечення, з людей, які були мобілізовані з [категорії] обмежено придатні, формують штурмові групи і просто кидають для того, щоб хоч якось, хоч на якийсь момент зупинити [просування росіян]. Природно, що бойова ефективність таких груп дуже і дуже низька", — зазначив експерт.

Противник діятиме масою

Що стосується Куп'янського напряму, то військовий експерт Сергій Грабовський в ефірі каналу "FREEDOM" заявив, що він згоден із тією інформацією, яку опублікували у Forbes, про те, що на Куп'янському напрямку зібрано багато сил РФ.

"З цими даними можна погодитися. Навіть можна сказати, що це — додаткові сили, кошти, тому що загалом з осені ми говорили: російські окупанти на цьому напрямі накопичили понад 100 тисяч особового складу. Тобто додаткові 40 тисяч — цілком можливо, і Росія може собі це дозволити", — сказав експерт.

Говорячи про 500 танків і 600 БМП, Грабський зазначив: Росія може піти на штурм цими силами, і теоретично є певна ймовірність того, що противник дійде до Куп'янська, зазнавши при цьому величезних втрат.

"Тобто прорватися вони (загарбники – ред.) можуть, але ці втрати будуть дуже сильні. Загалом це буде піррова перемога противника. Плюс Росія не може ефективно прикрити свої бойові порядки з повітря", — сказав Грабський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нові заяви Зеленського: до якого кроку готовий президент і чи це виправдано.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини