Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ситуація на фронті як у 1915 році: яку проблему потрібно терміново вирішувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ситуація на фронті як у 1915 році: яку проблему потрібно терміново вирішувати

Потрібно зміцнювати межі оборони, де ворог прагне просунутися

9 березня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Вже досить тривалий час ситуацію на фронті військові аналітики та оглядачі називають, якщо не тупиковою, то такою, що все більше нагадує позиційну війну. І поки що невідомо, як з неї вийти. Що нагадує ситуація на фронті? Про які проблеми потрібно говорити, щоб спробувати якнайшвидше їх вирішити? Портал "Коментарі" вивчив думки експертів, щоб знайти відповіді на ці запитання.

Чому ситуація на фронті як у 1915 році: яку проблему потрібно терміново вирішувати

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Фронт уже статичний з торішньої осені

Військовий аналітик, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в інтерв'ю "ТСН" висловив думку, що йому ситуація на фронті зараз нагадує події 1915 року під час Першої світової війни, коли обидві сторони перебували у стані вогневої рівноваги.

Черник вважає, що фронт вже статичний з осені минулого року.

"Ось як ми зробили велику " ополонку " в " лінії Суровікіна " 10 на 10 кілометрів, це багато, відтоді ми перебуваємо у стані вогневої рівноваги. За винятком Авдіївки " , – каже експерт.

Він порівняв ситуацію, що склалася на фронті з подіями Першої світової війни.

"Ми знаходимося за історичною аналогією у 1915-му чи 1917-му році Першої Світової війни. 1916 рік був проривним: там був і Верден, там була і Брусилівська операція, тобто там були певні рухи. У 1917 році все завмерло. 1918 року, на початку, стався так званий "наступ кайзера", а потім 100-денний наступ союзників, який у підсумку і завершив Першу світову війну. Ось десь у тих паралелях ми приблизно і знаходимося", – зазначає Черник.

Експерт зазначає, що зараз на фронті здебільшого працює артилерія та піхота. А це все потрібно посилити авіаційною компонентою і хоч кількома сотнями далекобійних ракет.

Важливо врахувати те, що були лише слова навколо формування рубежів оборони, але не було, як виявилося, самих рубежів

Військовослужбовець ЗСУ, експерт з питань національної безпеки Іван Варченко в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що за Авдіївкою не було збудовано потужних оборонних рубежів, і бійці ЗСУ заплатили за це високу ціну.

"Зараз треба враховувати, що за Авдіївкою серйозних рубежів оборони збудовано не було, хоча часу було достатньо. Українські воїни заплатили за це ціну. Це точно треба не балакати, і не намагатися сказати, що проблеми немає", — каже експерт.

Військовий наголосив, що зараз потрібно зміцнювати межі оборони на тих ділянках, де ворог прагне просунутися.

"Запорізький напрям мучить росіян як територія їхньої поразки. Ворог не зміг досягти успіху протягом тривалого часу. Звичайно, окупанти намагаються сконцентрувати зусилля і на Запорізькому напрямі", — зазначив Варченко.

За словами військовослужбовця ЗСУ, ворог також намагається сконцентрувати зусилля на Куп'янсько-Лиманському напрямку, і на східній частині Херсонщини, тобто тиск продовжується практично скрізь, усі резерви росіян у бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини