Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Шойгу збрехав про взяття Кринок: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Шойгу збрехав про взяття Кринок: у США назвали причину

Експерти ISW пояснили, чому РФ намагається показати успіх на лівому березі Дніпра

21 лютого 2024, 09:32
Поділіться публікацією:

Заява міністра оборони Росії Сергія Шойгу про взяття Кринок, швидше за все, передчасна і зроблена для посилення інформаційного ефекту перед президентськими виборами у березні 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Чому Шойгу збрехав про взяття Кринок: у США назвали причину

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики наводять слова представника Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, яка назвала зусилля Росії щодо знищення українського плацдарму спробою Росії досягти інформаційної мети перед президентськими виборами у Росії, а Шойгу охарактеризував зусилля Росії на східному березі Херсонської області як аналогічні захопленню Авдеєва.

Наголошується, що Кремль не поспішає визнавати, що Росія захопила ініціативу в Україні. Це може бути пов'язане з побоюваннями, що Росія не зможе втримати досягнуті успіхи. Водночас, Шойгу заявив про "кінець" українського контрнаступу, щоб продемонструвати, що Росія має ініціативу.

Готовність Кремля риторично обговорювати темпи та ініціативу російських наступальних операцій в Україні може бути наслідком впевненості Кремля в перспективах Росії і свідомих зусиль з підтримки кремлівських наративів про війну з наближенням президентських виборів.

За словами аналітиків ISW, Кремль все частіше говорить про темпи та ініціативу наступу в Україні. Це може бути пов'язане з тим, що з'явилася впевненість у перспективах Росії, а також бажання підвищити рейтинг Путіна перед виборами. Кремль все частіше говорить про бойові перемоги в Україні, але це не завжди відповідає дійсності. Мета таких заяв – створити враження, що Росія перемагає, і тим самим підвищити рейтинг Путіна та деморалізувати Україну. Проте така риторика може створити завищені очікування, які російська армія не зможе виправдати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Шойгу відрапортував про захоплення плацдарму на лівому березі Дніпра: у ЗСУ відреагували.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

21 лютого 2024, 10:05

Черговий 3'14здьож від "сер-гея" і піндосовської контори


Новини