Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому росіяни полюють на Patriot - чи можуть у них закінчитися ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіяни полюють на Patriot - чи можуть у них закінчитися ракети

Росіяни хочуть вичерпати запаси ракет до українських систем ППО напередодні контрнаступу

2 червня 2023, 09:07
Поділіться публікацією:

Росія пришвидшила ракетні та дронові удари по українських містах не так, задля того, щоб змусити політичне керівництво країни погодитися на мирні переговори на умовах Кремля, як для того, щоб виснажити українську ППО. У цій думці сходяться багато військових оглядачів. Чи справді РФ веде війну проти нашої ППО? Чи є надія, що агресор вичерпає запаси ракет до мінімуму і удари припиняться або ж стануть дуже рідкісними? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чому росіяни полюють на Patriot - чи можуть у них закінчитися ракети

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Наші союзники чітко розуміють, що відбувається, навіщо Путіну та росіянам таки масовані атаки

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в інтерв'ю ТСН заявив, що противник дійсно хоче, щоб Україна вичерпала всі свої запаси ракет для ППО.

"Уявіть, якщо у нас системи ППО немає, тобто у нас є С-300, які вже закінчуються, у нас є "Буки", яких не вистачає. І що відбувається, коли такі масовані атаки йдуть "Шахедами" і всім арсеналом ракет, то реально полетить і по військових об'єктах, і по важливих об'єктах логістики, і по цивільних об'єктах. Тому що росіяни, я впевнений, будуть проводити просто тероризування населення українців, і тому дійсно завдання виснаження є", — заявив Самусь.

За його словами, тішить, що партнери України розуміють логіку Москви і саме тому поспішають збільшувати постачання ракет. Без систем ППО та ПРО, без постійного потоку ракет до них нам було б не те, що дуже важко, але й неможливо продовжувати цю війну. Союзники України допомагають Києву мати щит проти російських ударів.

Михайло Самусь додав, тому справді окупанти хочуть виснажити і хочуть знищити системи "Патріот", які справді створюють ситуацію, коли розрекламовані Путіним "Кинджали" та "Іскандери" не можуть пробити оборону ЗСУ.

Наразі ракет у Росії набагато менше, ніж було станом на 23 лютого 2022 року

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко у своєму Telegram висловив думку, що зараз вже варто визнати – санкції не спрацювали, росіяни знову налагодили виробництво, тож ракети в окупантів не закінчаться ніколи.

Коваленко звернув увагу, що з 9 березня по 28 квітня Росія не здійснювала масованих ракетних ударів по Україні. Він припускає, що за цей час ворог накопичував БК.

За підрахунками експерта, росіяни за зазначений вище період могли накопичити від 100 до 250 ракет. За період із 28 квітня по 29 травня – від 60 до 150 ракет різної номенклатури.

"На сьогоднішній день окупанти застосували 198 ракет. Накопичений потенціал з 9 березня станом на 29 травня у них може бути максимум 350 ракет. Але, я більше схиляюся до середнього показника накопичення — 250-270 ракет застосування”, – вважає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ натякнули, що атака безпілотників на Москву – це лише початок проблем путінського режиму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини