Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому росіяни на Донбасі перейшли до кроків розпачу – чому тепер мобілізація в РФ прискориться
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіяни на Донбасі перейшли до кроків розпачу – чому тепер мобілізація в РФ прискориться

Путіну потрібно "гарматне м'ясо" для продовження війни в Україні

14 квітня 2023, 09:45 comments1989
Поділіться публікацією:








Незважаючи на те, що росіяни не припиняють свій наступ, повністю захопити нові міста на Донбасі їм все ще не вдається. Яку тактику застосовує агресор? І чому варто очікувати прискорення темпів мобілізації в Росії? У цих питаннях видання "Коментарі" розбиралося, проаналізувавши думки експертів.

Чому росіяни на Донбасі перейшли до кроків розпачу – чому тепер мобілізація в РФ прискориться

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росія продовжує використовувати тактику "випаленої землі"

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі каналу "Ми – Україна", продовжуючи атакувати на Донбасі, противник виснажується. А всі ці атаки окупантів є "кроком розпачу".

"Вони збирають у тих напрямках, де ще можуть зібрати людей, техніку та продовжують наступальні дії, а також перекидають залишки тих резервів, які ще збереглися на Сході, наприклад, на Лиманський напрямок, щоб спробувати інтенсифікувати бойові дії у тих напрямках. Мар'їнка, Авдіївка, Бахмут…", — розповів експерт.

За його оцінками, за кілька днів інтенсивність наступу росіян падатиме ще. Тому що помітно, що ворог зараз кидає багато сил на Бахмут, вони виснажуються, зазнали втрат і помітно, як і по Авдіївці, незважаючи на те, що вони просто зносять все з лиця землі, стирають все авіацією та артилерією, все ж таки сил для захоплення Авдіївки не вистачає. Цікаво, що зараз атаки сконцентруються на цих 3-4 напрямках, де ще зберігається якийсь невеликий потенціал.

Олександр Мусієнко вважає, що основне завдання ворога найближчим часом – перехід в оборону, підготовка оборонних рубежів, тому що їх наступ захлинається і немає такої інтенсивності, як було.

Путін повернув кріпацтво до Росії

Військовий експерт Олег Жданов прогнозує, що Кремль розраховує збільшувати кількість росіян, яких можна кинути у топку війни в Україні. Законом про електронні повістки кремлівський диктатор Володимир Путін повернув кріпацтво до Росії. Фактично в РФ оголошено загальну мобілізацію. Про це експерт заявив на своїй ютуб-каналі.

"Вони тепер можуть закликати всіх, хто включений до реєстру. За деякими оцінками, це може бути від 15 до 17 мільйонів людей... На мій погляд, у Росії оголошено загальну мобілізацію, і тепер вона проходитиме досить великими темпами і великими обсягами", — заявив Олег Жданов.

За його словами, Путіну просто потрібне "гарматне м'ясо" для продовження ведення війни в Україні.

"Мені здається, що Путін може дійти до того, що буде як під Сталінградом, коли давали одну гвинтівку на двох: одному — гвинтівку, іншому — патрони... Сьогодні вже формують не мотострілкові, а стрілецькі полиці", — зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ під питанням: що сталося після "зливу" секретних документів США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини