Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому росіян очікують колосальні втрати в травні: що вже відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіян очікують колосальні втрати в травні: що вже відбувається

У противника близький абсолютний рекорд за втратами артилерії

22 травня 2024, 06:50 comments2278
Поділіться публікацією:

На війні наступаюча сторона несе більші втрати, ніж та сторона, що обороняється. Проте у випадку Росії, командування якої віддає перевагу "м’ясним штурмам", втрати просто колосальні. Чому експерти прогнозують величезні втрати Росії в травні? Про що свідчить перекидання російських підрозділів між операційними напрямками на Харківщині? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому росіян очікують колосальні втрати в травні: що вже відбувається

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У противника втрати зростають

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у себе в Телеграм спрогнозував, що російські окупанти поставлять рекорд за власними втратами, що перевищать можливості противника цей "пролом" компенсувати. 

Як зазначив Коваленко, завершується третій тиждень місяця, і вже вимальовуються очевидні та ймовірні рекорди втрат загарбників.

"Очевидно, що цього місяця РОВ (російські об'єднані війська – ред.) матиме абсолютний рекорд із втрат особового складу, який перевищить 30 тисяч або їхній середньостатистичний місячний мобілізаційний потенціал. Імовірно, травень може стати першим місяцем, протягом якого компенсація втрат за підрозділами не буде виведена в нуль, не кажучи вже про плюс, а вперше за довгий час піде в мінус", — вважає експерт.

За його словами, у противника "дуже близький абсолютний рекорд" за втратами артилерії, що зумовлено надходженнями ЗСУ боєприпасів та інтенсифікацією контрбатарейної боротьби.

"Цілком імовірно, цього місяця буде встановлений рекорд також зі знищення автомобільного транспорту, який частково або повністю, в підрозділах РВВ став замінювати ББМ, а тому і частіше виноситися. Власне, травень віщує бути вельми результативним. Але, головне, це перший місяць, який і справді зможе завести в мінус за багатьма показниками компенсації втрат, а не тільки за показником особового складу", — прогнозує аналітик.

Ворог буде смикати війська з інших, менш напружених ділянок фронту

Експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк в інтерв’ю "Лівому берегу" зазначив, що перекидання окремих підрозділів між операційними напрямками на Харківщині свідчить про значні втрати ворога принаймні на одному з них.

Як зазначає автор, якщо прикласти лінійку від Вовчанська до Куп’янська через Великий Бурлук, то вимальовується цікавий оперативний задум ворога – пройти з боями 80 км і вийти в тил угрупованню "Хортиця", адже захопити Синьківку й подолати 8 км чомусь не виходить уже більш ніж рік. 

"Під Синьківкою, до речі, товчуться з великими збитками для себе 25-та й 138-ма ОМСБр 6-ї армії, 7-й ОМСП 11-го корпусу. І підрозділи тих самих 25-ї та 138-ї штурмують Вовчанськ, а штурмові роти 7-го полку – село Липці", – зазначив експерт. 

Отже, стверджує експерт, наявним складом військ угруповання противника "Север" виконати оперативне завдання відразу не вдалося. Перекидання окремих підрозділів між операційними напрямками свідчить про значні втрати ворога принаймні на одному з них.

За словами Кевлюка, припущення і ГУР, і хлопців з групи "Інформаційний спротив" про недостатній рівень боєздатності нещодавно сформованих військ 44-го корпусу, низьку боєздатність військ 11-го корпусу, які не відновилися після попередніх боїв, слушне. 

"Додамо сюди також проблему генерала Лапіна, командувача УВ противника "Север", з логістикою тактичних груп на півночі Харківської області й посиленням їх бронетехнікою", – підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи є заборона Заходу бити його зброєю по території РФ: що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини