Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Росія знову погрожує "ядерним апокаліпсисом": у США відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія знову погрожує "ядерним апокаліпсисом": у США відповіли

Аналітики ISW вважають, що Кремль брязкає "ядерною шаблею", сподіваючись зірвати допомогу Заходу для України

8 лютого 2024, 09:28 comments10060
Поділіться публікацією:

Одіозний заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв продовжив свою риторику брязкання "ядерною шаблею", яка частково спрямована на стримування західної допомоги Україні. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Чому Росія знову погрожує "ядерним апокаліпсисом": у США відповіли

Дмитро Медведєв. Фото: із відкритих джерел

В огляді йдеться, що 7 лютого Медведєв заявив, що Росія неодноразово "наголошувала", що її "плани" не передбачають жодного конфлікту "з країнами-членами НАТО та ЄС". Проте офіційні особи Кремля, включаючи російського диктатора Володимира Путіна, останнім часом постійно загрожують країнам-членам НАТО, а пов'язані з Кремлем діячі, схоже, намагаються посіяти нестабільність та створити інформаційні умови для ймовірних майбутніх агресивних дій Росії проти різних європейських держав.

Також Медведєв заявив, що військовий бюджет і населення країн НАТО істотно більші за РФ, тому у разі війни з Альянсом, Москва буде змушена відповісти "асиметрично", використовуючи "балістичні та крилаті ракети зі спеціальними боєголовками", — маючи на увазі ядерні боєголовки — і це призведе до "апокаліпсису". Він розмістив ці заяви на своєму англомовному каналі X (колишній Twitter) та російськомовному Telegram-каналі.

Експерти вважають, що ці заяви Медведєва розраховані як на міжнародну, так і на внутрішню аудиторію. Кремлівські чиновники та експерти регулярно загрожують застосувати ядерну зброю проти членів НАТО.

На думку експертів ISW, ця ядерна риторика спрямована на стримування західної допомоги Україні.

"Заяви Медведєва про більший розмір і військовий бюджет НАТО в порівнянні з Росією, ймовірно, спрямовані на просування всередині країни кремлівських наративів про те, що НАТО і Захід в цілому становлять екзистенційну загрозу для Росії. Тобто аналогічне твердження, яке Кремль використав для виправдання свого повномасштабного вторгнення в Україну", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW розповіли, до якого періоду США доведеться допомагати Україні у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини