Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Росія завдає ракетні удари по мирних жителях: які ідеї приховує Путін за цими атаками
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія завдає ракетні удари по мирних жителях: які ідеї приховує Путін за цими атаками

Британський військовий назвав мету російських ракетних ударів по цивільних об'єктах в Україні.

14 серпня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія посилює ракетні обстріли по мирному населенню України через відсутність можливості продовжити вторгнення, вважає експерт з питань оборони генерал-лейтенант Саймон Вінсент Мейолл. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Чому Росія завдає ракетні удари по мирних жителях: які ідеї приховує Путін за цими атаками

Ракетний удар РФ по будинку в Дніпрі. Фото з відкритих джерел

Російські атаки на мирне населення посилились в останні кілька днів. Зокрема, 13 серпня російські війська 84 рази обстріляли Херсонську область, в наслідок чого загинуло семеро людей, в тому числі двоє дітей. В ніч на 14 серпня була обстріляна Запорізька область, де було повністю зруйновано два житлові будинки у яких загинуло щонайменше двоє людей. Загалом по Запорізькій області росіяни нанесли 99 ударів за добу. Також росіяни атакували Харківську, Одеську та інші області.

У розмові з Sky News генерал Саймон Вінсент Мейолл, колишній заступник начальника штабу оборони, сказав, що "певною мірою ракетні атаки на мирних жителів демонструють, наскільки мало варіантів у росіян на цю мить".

"Вони заблоковані за своїми лініями оборони, і у них є всілякі проблеми з матеріально-технічним забезпеченням... певним чином це показує, що Путін намагається підтримувати вдома наратив про те, що росіяни все ще живуть у наступі", — говорить британський генерал.

За словами Саймона Мейолла найбільша трагедія в тому, що російські ракетні удари є "жахливо безладними".

Раніше портал "Коментарі" писав, що після кількох місяців наступу, Захід починає змінювати військову стратегію щодо України.

Також "Коментарі" писали про початок російського наступу у відповідь на українські контрнаступальні дії. Аналітики вказали, що таким чином Росія хоче уповільнити українців на півдні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини