Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Росія продовжує бити ракетами по Одесі: у ОК "Південь" розкрили намір ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія продовжує бити ракетами по Одесі: у ОК "Південь" розкрили намір ворога

Постраждав центр міста, ракетний удар окупантів припав по цивільному логістичному об'єкту.

14 червня 2023, 12:45 comments1889
Поділіться публікацією:

Країна-агресор продовжує завдавати своїх ракетних ударів по Одесі, бо все ще вірить, що може знищити логістику України на півдні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку версію під час брифінгу озвучила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Чому Росія продовжує бити ракетами по Одесі: у ОК "Південь" розкрили намір ворога

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Спікер зазначила, наразі триває робота з ліквідації наслідків ворожого удару ракетами "Калібр", якого було завдано з надводного ракетоносія, який перебуває в акваторії Чорного моря. 

"Внаслідок повітряного бою дуже потужною вибуховою хвилею пошкоджено  багатоповерхівку, бізнес-центр, крамниці навколо, об’єкти харчування тощо. Багато вибитого скла…Тут поранення отримали шестеро людей", — сказала вона.  

Крім того, в іншому місці ракета влучила у склади торговельної мережі, яка займається товарами народного вжитку та не має жодного відношення до військових об’єктів. Тобто влучання відбулося в цивільний об’єкт, де загинуло троє працівників та сім поранено.

Гуменюк припустила, чому саме окупанти завдали удару по цьому складу. 

"Припускати, про що думають російські військові, — взагалі невдячна справа, але те, що ми можемо наразі констатувати — це влучання в логістичний об’єкт", — сказала військова.

За її словами, ворог виправдує свою агресію тим, що, коли Сили оборони застосовують активні дії, він починає руйнувати логістику, яка, на його думку, має відношення до українських захисників. 

"Така сама ситуація відбулася у Кривому Розі Дніпропетровської області, яка прилягає до Запорізької — прифронтової. Так і Одеська область, в розумінні ворога, є логістичним центром для поповнення запасів південних Сил оборони", — сказала Гуменюк.

Зазначимо, сьогодні Росія здійснила ракетний удар "Калібрамі" по Одесі: є загиблі та поранені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини