Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Росія і Китай хочуть продовження війни – якої помилки не можна припуститися Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія і Китай хочуть продовження війни – якої помилки не можна припуститися Україні

Якщо Україна припуститься однієї помилки, вона не витримає удару РФ

15 квітня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Зважаючи на ту риторику, яку активно продукує російська пропаганда, Кремль серйозно налаштований на затягування війни в Україні. Путін сподівається, що Захід не встоїть у такому протистоянні, відмовившись у результаті від підтримки Києва. Якщо це так, то чому Москва постійно просуває тему про "переговори"? Хто ще, окрім Путіна, зацікавлений у тому, щоб війна тривала? Видання "Коментарі" у цих питаннях розбиралося разом із експертами.

Чому Росія і Китай хочуть продовження війни – якої помилки не можна припуститися Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росії потрібен напівзаморожений конфлікт в Україні

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю "Обозревателю" заявив, що через скрутне становище на фронті Росія сама і через своїх іноземних "посередників" дедалі частіше говорить про необхідність переговорів. Це робиться не для того, щоб справді припинити війну, а для того, щоб узяти паузу у війні. Цю паузу противник планує використовуватиме відновлення своїх сил.

На думку Гетьмана, російським загарбникам потрібно кілька місяців, аби підготувати резерви. Але найкращий варіант – зробити паузу у війні та перевести її у стан окопної. Ідеальний для Кремля варіант – це напівзаморожений конфлікт на півроку-рік.

За цей час, вважає майор запасу, окупанти могли б зробити висновки із власних помилок та налагодити виробництво зброї. А далі – завдавати сильних масованих ударів.

"Якщо ми зробимо таку помилку, дамо ворогові таку можливість, цей другий удар ми можемо не витримати, навіть із нашими союзниками по НАТО. У цьому велика небезпека", констатував Гетьман.

Китай, як і раніше, для Росії є найголовнішим потенційним та стратегічним ворогом

Екс-співробітник КДБ, публіцист Сергій Жирнов в інтерв'ю "УНІАН" висловив думку, що окрім Росії у затягуванні війни зацікавлений Китай. На публіці Пекін заявляє про свій нейтралітет і бажання допомогти сторонам сісти за стіл переговорів, але насправді Китай зацікавлений у тому, щоб війна в Україні тривала у млявому форматі ще багато років, тому що це виснажує РФ і ставить її на повну залежність від Китаю. Також це виснажує Захід, виснажуючи його збройні сили та можливості.

Жирнов вважає, що дружби між Росією та Китаєм у тому вигляді, в якому її сприймають, немає, а заяви про розміщення російської ядерної зброї у Білорусі – це плювок у спину Китаю.

"Це Путін плюнув в обличчя Китаю. Коли ми обговорювали візит Сі Цзіньпіна до Москви, ми говорили, що щось пішло не так. Путін не приїхав зустрічати Сі Цзіньпіна в аеропорт, не послав Мішустіна, а послав якогось абстрактного віце-прем'єра , якого ніхто не знав і не знає... Жодної дружби на вік немає. Якщо Путін повірив, то він просто нічого не розуміє в Китаї. На сході чим пишніше говориться про дружбу, тим менше люди в неї вірять", — заявив Жирнов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ під питанням: що сталося після "зливу" секретних документів США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини