Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Росії не вдається відремонтувати пошкоджені НПЗ: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росії не вдається відремонтувати пошкоджені НПЗ: ЗМІ дізналися причину

За інформацією Reuters, санкції США заважають спробам Росії відремонтувати НПЗ

4 квітня 2024, 12:17
Поділіться публікацією:

Російські нафтові компанії стикаються з труднощами в ремонті нафтопереробних заводів, побудованих за допомогою американських та європейських інжинірингових компаній. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Чому Росії не вдається відремонтувати пошкоджені НПЗ: ЗМІ дізналися причину

Удар по російських НПЗ. Фото з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на джерела в галузі, зазначає, що труднощі РФ погіршуються атаками українських дронів, які цього року вразили щонайменше дюжину російських НПЗ.

За підрахунками Reuters, атаки змусили російські НПЗ закрити близько 14% потужностей у першому кварталі.

"Якщо потік дронів продовжиться такими темпами, а російська протиповітряна оборона не покращиться, Україна зможе скоротити обсяги нафтопереробки в Росії швидше, ніж російські фірми зможуть їх відремонтувати", — сказав експерт із російської енергетичної галузі та науковий співробітник Фонду Карнегі Сергій Вакуленко.

При цьому міністр енергетики РФ Микола Шульгінов заявив, що всі НПЗ буде відремонтовано до червня, не уточнивши подробиць.

Аналітики зазначають, що Сполучені Штати та їх союзники ввели санкції щодо тисяч російських компаній після вторгнення в Україну, і близько 1000 компаній оголосили про свій вихід з країни. Країнам, які знаходяться під західними санкціями, таким як Росія та Іран, вже давно вдалося знайти лазівки для отримання запасних частин для техніки західного виробництва, як-от літаки або автомобілі. Але нафтопереробне обладнання зустрічається набагато рідше і спеціалізованіше; Західні фірми посилили перевірки, щоб завадити Росії імпортувати запасні частини через треті країни, повідомило одне з п'яти джерел.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому РФ пропустила подвійний удар від України: про що говорить реакція Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини