Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому РФ збожеволіла через Часів Яр: яку хитрість орки хочуть провернути на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому РФ збожеволіла через Часів Яр: яку хитрість орки хочуть провернути на Донбасі

Росіян цікавить не сам Часів Яр, а місто південніше

12 червня 2024, 08:32
Поділіться публікацією:

На Донеччині тривають важкі бої. Росіяни не припиняють спроби продавити оборону ЗСУ. Як ЗСУ протистоять окупантам у Донецькій області? Чому РФ збожеволіла через Часів Яр? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чому РФ збожеволіла через Часів Яр: яку хитрість орки хочуть провернути на Донбасі

Бої за Часів Яр. Фото: з відкритих джерел

Найважча ситуація – це Часів Яр

Військовий експерт Дмитро Снєгірьов в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що найважча ситуація зараз на Покровському напрямку та поблизу Часвого Яру.

"Де найважча ситуація — це Часів Яр, де окупанти, на жаль, мають певні тактичні успіхи, і Покровський напрямок, де зосереджено близько трьох бригад противника. На цьому напрямі окупанти створили перевагу в живій силі 1:3. Тобто трьом бригадам сухопутних військ країни-окупанта протистоїть фактично одна бригада ЗСУ. І, як бачимо, протистоять успішно", – розповів експерт.

За його словами, росіяни в цих районах просуваються на кількасот метрів, тобто успіхи ворога мають тактичний характер. Водночас експерт зазначив, що ворожу перевагу у живій силі вдається компенсувати за рахунок тактико-технічних характеристик західного озброєння, яке є у Збройних силах України.

"У західних реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) дальність поразки в півтора-два рази вища, ніж у радянських та російських РСЗВ, які є на озброєнні окупантів. Наприклад, дальність ураження систем HIMARS — 75 км, а російських РСЗВ "Град" — 20 -21 км", — пояснив Снєгірьов.

Ми фактично розділяємо бойові підрозділи супротивника "Торецькою фортецею"

Військовий експерт Сергій Грабський в інтерв'ю "NV" розповів, що найгарячішим напрямком фронту сьогодні є відрізок від Часового Яру до Очеретино. Щоб захопити всю Донецьку область, країна-агресор має зрізати цю дугу української оборони.

За словами експерта, говорячи про цю ділянку фронту, треба пам'ятати два ключові міста – Костянтинівку та Торецьк.

"Торецьк є останньою такою міською агломерацією, яку контролює Україна на донецькому напрямку. І втрата Торецька означатиме фактично втрату всієї Донецької міської агломерації, куди входить Горлівка, Макіївка, Ясинувата, Донецьк. Тому противник зараз зосереджує свої основні зусилля там", — пояснює аналітик.

Він зазначив, контроль над Торецьком дозволяє нам все ж таки впливати і на комунікації противника, які там проходять в районі Горлівки, Єнакієвого. Зі втратою Торецька ми втрачаємо можливість контролю, можливість впливу, масштабного впливу саме на Донецьку агломерацію.

У той же час для росіян захоплення Торецька означатиме можливість розпочати наступ на другу найбільшу агломерацію Донецької області, яка залишається під контролем України – Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Слов'янськ.

"Зараз ми фактично розділяємо бойові підрозділи противника "Торецькою фортецею", не даючи йому можливість маневрувати силами і засобами, і змушуючи його витрачати свої ресурси для того, щоб обходити під вогневим впливом саме цю Торецьку фортецю. І саме тому зараз противник, не маючи можливості атакувати його в лоб, намагається (...) обійти [місто] з флангів. І цими флангами Торецька на сьогодні є Часів Яр і напрямок на Покровськ", — говорить Грабський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Захід звертає увагу на істерики Кремля: що буде далі у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини