Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому РФ зацікавлена у підриві Каховської ГЕС: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому РФ зацікавлена у підриві Каховської ГЕС: відповідь ISW

Аналітики ISW вважають, що баланс доказів, аргументів та риторики вказує на те, що РФ навмисно пошкодила ГЕС

7 червня 2023, 08:20 comments1651
Поділіться публікацією:

Російські війська були зацікавлені у затопленні нижньої течії Дніпра, незважаючи на шкоду, завдану їх власним підготовленим оборонним позиціям. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чому РФ зацікавлена у підриві Каховської ГЕС: відповідь ISW

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

На думку експертів ISW, окупанти можуть використати повінь, щоб розширити річку Дніпро та ускладнити українські спроби контрнаступу через і без того складний для форсування водний об'єкт.

Російські джерела раніше висловили сильне та недвозначне занепокоєння того, що Україна готується перейти річку та контратакувати на східному березі Херсонської області. Опубліковані кадри від 6 червня дозволяють припустити, що повінь зашкодила українським позиціям біля берегів Дніпра і змусила підрозділи ЗСУ евакуюватися.

У той же час, позиції окупантів на східному березі могли бути зненацька застигнуті і їм загрожувала затоплення через рельєф місцевості. У ISW переконані, що баланс доказів, міркувань та риторики припускає, що росіяни навмисно пошкодили греблю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — реакція Києва та Москви на підрив дамби Каховської ГЕС, який стався в ніч проти 6 червня, виявилася передбачуваною. Україна звинувачує у всьому Росію, та своєю чергою киває на Україну. А що можна сказати про світову реакцію, відому на даний момент? Наскільки вона (з боку окремих країн та міжнародних організацій) адекватна масштабам того, що відбувається? Які заходи можуть бути вжиті проти винуватців теракту, за яким явно стоїть найвище військово-політичне керівництво РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини