Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому РФ посилює ядерний шантаж: ключова причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому РФ посилює ядерний шантаж: ключова причина

РФ погрожує ядерною зброєю через слабку позицію Заходу

25 вересня 2024, 23:11
Поділіться публікацією:

Росія дозволяє собі посилювати ядерний шантаж через нерішучість західних союзників України, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Чому РФ посилює ядерний шантаж: ключова причина

Росія знову погрожує ядерною зброєю. Фото з відкритих джерел

"Зміни в російську "ядерну доктрину" — це чистої води черговий шантаж, який росіяни можуть собі дозволити завдяки позиції Заходу. Росія продовжує погрожувати і вважає, що має на це право саме через слабкість наших союзників. Якби вони були більш рішучими, російські терористи боялись би диктувати свої умови. Захід дозволяє їм бути з кожним днем все нахабнішим", — наголосив Максим Жорін.

Він висловив сумніви з приводу того, що росіяни реально мають на меті найближчим часом використати ядерну зброю проти України.

"Ці заяви зробили перед зустріччю, де союзники будуть вирішувати можливість використання далекобійної зброї по російській території, аби вплинути на це рішення не на нашу користь", — зазначив офіцер ЗСУ.

Він додав, що у Росії й без ядерної зброї достатньо озброєння, щоби знищити українську енергетику та інфраструктуру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що цієї осені російські загарбники планують створити плацдарми поблизу п'ятьох обласних центрів та нищити їх, заявила народна депутатка Мар'яна Безугла. За словами депутатки, йдеться про Запоріжжя і Дніпро, до яких росіяни поступово наближаються, про Харків і Херсон, які вже тривалий час зазнають постійних атак, а також про Суми, які стали плацдармом для українських активних дій на Курщині.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на Куп'янському напрямку російські загарбники повністю захопили населений пункт Піщане та просуваються в бік річки Оскіл, повідомив командир 1-го штурмового батальйону Третьої штурмової бригади Володимир Фокін. За його словами, на Куп'янському напрямку ситуація важка, а місцями неконтрольована. Він зазначив, що ворогу залишилося два кілометри до річки Оскіл.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини