Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому РФ обстрілює Суми: у ЗСУ назвали справжню причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому РФ обстрілює Суми: у ЗСУ назвали справжню причину

Успіхи ЗСУ у Курській області не дають спокою окупантам

17 вересня 2024, 11:54
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська обстрілюють Сумську область, оскільки нічого не можуть зробити з успішним просуванням українських військ у Курській області Росії. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив спікер ВТУВ "Північ" Вадим Мисник, повідомляє "Радіо Свобода".

Чому РФ обстрілює Суми: у ЗСУ назвали справжню причину

Обстріл. Фото: з відкритих джерел

"Це просто справа часу, коли вони все це скидатимуть на нас. Або тут чи в іншому місці. Але вони битиму по Україні, все, що в них є, весь арсенал застосовуючи", — заявив військовий.

Він уточнив, російська влада бачить успіхи ЗСУ в Курській операції. Тому, напевно, росіяни мають певне побоювання, що Україна схожим чином може почати діяти в інших містах прикордоння.

У свою чергу, каже Мисник, російські військові зменшили кількість мінометних обстрілів прикордоння Сумської області, а також припинили обстрілювати КАБ Харківську область.

"Або значно поменшало, або взагалі відсутні в деяких регіонах у нас обстріли з мінометів. Такого ближнього бою, буквально кілька кілометрів – ми не даємо ворогові такої можливості", – сказав він.

За його словами, коли ворог спробував провести наступальні дії на Харківському напрямку, обстріли КАБ Сумської області зовсім припинилися.

"Буквально вони припинилися. Не було ні з гелікоптерів НАРами, ні КАБами з літаків, жодного не було. Тобто вони сконцентрувалися саме на Харківському напрямку, що говорить, що в них теж ресурс не безмежний. Вони десь мають щось робити, але ж в іншому місці це зовсім припиняється", – сказав він.

Мисник пояснив, що з початком Курської операції ситуація кардинально змінилася.

"Тобто на Харківщині кажуть, що там припинилися обстріли КАБами, де вони Вовчанськ рівняли із землею та інші населені пункти, а посилилися саме на Сумському", — пояснив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти обстріляли Сумщину: ситуація дуже складна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини