Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому РФ думає вдарити по Україні космічною ракетою: чи варто боятися погроз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому РФ думає вдарити по Україні космічною ракетою: чи варто боятися погроз

Російський космодром "Східний" сьогодні не готовий до пусків ракет, адже там була низка аварій, тому РФ не використовує його для запусків своїх ракет

26 жовтня 2023, 15:15
Поділіться публікацією:

Колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін, якого нещодавно призначили "сенатором" РФ від захопленої частини Запорізької області, хотів використати космічну ракету для удару по Україні. Свій план він запропонував реалізувати російському президентові Володимиру Путіну. Таку інформацію опублікувало популярне видання "Bild". "Коментарі" зібрали думки експертів, спробувавши з'ясувати – чи варто боятися погроз Рогозіна та сприймати їх всерйоз.

Чому РФ думає вдарити по Україні космічною ракетою: чи варто боятися погроз

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

Шалені плани Росії

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "ТСН" заявив, що сама ідея використання ракети для удару більше скидається на божевілля. Тому що ця ракета не має системи корекції управління під час польоту. Вона піднімає вантаж на висоту навколоземної орбіти та падає.

Олег Жданов зазначив, вся річ у тому, що росіянам постійно потрібно намагатися щось робити, озвучувати якісь заяви, вигадують якісь нові страшилки: "А давайте, ми ще космічну ракету не задіяли".

"Вони (росіяни – ред.) можуть запустити цю ракету. А от її використання в якості зброї – це дуже сумнівно. Фактично невиконане завдання. Вона не призначена для цього", – сказав Олег Жданов.

Він додав, що оцінити масштаб руйнувань, який може завдати така космічна ракета, нереально.

Проти великих ракет добре працюють більшість систем ППО

Експерт із ракетного озброєння Олександр Кочетков в інтерв'ю "Апостроф TV" заявив, що Рогозін та його ідея про використання ракети як зброї – більше схожа на авантюру, а ще на звичайне вкидання для залякування українців.

"Ракета Союз може нести 7-8 тонн вибухівки, що може зруйнувати міський квартал. Іскандер — 500 кг. Однак практично його використати неможливо. Така ракета на балістичній траєкторії просто зруйнується в польоті. Запускається Союз із Казахстану", — зазначив експерт.

Він додав, ще один важливий нюанс, навіть, якщо суто теоретично уявити, що Кремль прийняв таке рішення, то йому ще потрібно отримати згоду на такий крок з боку Казахстану. Приховати підготовку такої ракети було б нереально і Казахстан не погодився б на атаку зі своєї території. Крім того, така ракета не має високої точності. З однаковим успіхом вона може впасти як на Київ, так і на Бєлгород.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим закінчиться протистояння демократій та диктатури – хто формуватиме новий світопорядок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини