Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому реакція Заходу після операції ЗСУ у Курській області стала приниженням для Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому реакція Заходу після операції ЗСУ у Курській області стала приниженням для Путіна

У Politico вказали на посилення підтримки Києва у США

15 серпня 2024, 15:35 comments2480
Поділіться публікацією:

Представники Адміністрації Джо Байдена дедалі активніше публічно хвалять несподіваний прорив Києва на російську територію, оскільки Україні вдалося поставити у незручне становище Путіна, підірвати військову стратегію Кремля та захопити великі ділянки землі вздовж кордону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Чому реакція Заходу після операції ЗСУ у Курській області стала приниженням для Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Видання нагадує, що президент Джо Байден заявив, що просування України на території Росії поставило Москву у скрутне становище, водночас визнавши, що США ведуть переговори з Києвом, оскільки вторгнення продовжується.

"Це створює справжню дилему для Путіна, і ми знаходимося у прямому, постійному контакті з українцями", — зазначив Байден.

Слова підтримки України пролунали й з інших офіційних осіб США.

У "Politico" нагадали, як сенатор Річард Блюменталь заявив, що військові чиновники США "вражені і трохи спантеличені" українською операцією, "бо вони зробили це так добре".

Похвалив українські сили голова Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол:

Також підтримку української операції на території Росії висловив член палати представників Джиммі Панетта.

"Очевидно, що це зміцнить моральний дух України, українського народу, особливо з урахуванням того тяжкого літа, яке вони пережили. Це показує, що вони можуть розпочати наступ, демонструючи Заходу, що вони можуть боротися", — заявив чиновник.

У Politico додали, що операція України знаменує собою друге літо поспіль, коли Путін зазнає серйозного військового приниження. І цей поштовх, безумовно, зміцнить позиції Києва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стоїть за операцією на Курщині: чи посиляться переговорні позиції України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини