Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому перемога України у війні відстрачується: що станеться, якщо ми залишимося без допомоги Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому перемога України у війні відстрачується: що станеться, якщо ми залишимося без допомоги Заходу

Експерти оцінили найнегативніші сценарії, якщо Україна залишиться без допомоги Заходу

19 грудня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

Останнім часом у західних ЗМІ багато невтішних прогнозів для України, яка, на думку західних експертів, не встоїть проти РФ, якщо Захід і надалі відкладатиме питання із затвердженням нових пакетів військової допомоги Києву. Про що говорять такі прогнози? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Чому перемога України у війні відстрачується: що станеться, якщо ми залишимося без допомоги Заходу

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Росіянам не вдасться просунутися в глиб території України так само швидко, як два роки тому

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у себе в Телеграм підтвердив, що у західних медіа справді опубліковано безліч негативних сценаріїв того, що може статися, якщо Україна залишиться без допомоги Заходу.

"У них йдеться про дуже швидке падіння оборони України та захоплення територій у гранично стислі терміни", — зазначив Коваленко.

На думку експерта, дилема полягає в тому, що в більшості випадків ці сценарії проектуються на наступальні можливості російських окупаційних військ станом на лютий-березень 2022 року, без урахування значного погіршення цих показників на сьогодні.

"Росія у війні проти України втратила свій наступальний потенціал. Якщо у 2022 році російські війська наступали на Київ угрупуванням у 40 тисяч з території Білорусі, через Чернігівську, Сумську та Київську області, і змогли дійти до столиці України, то зараз угруповання більш ніж у 40 тисяч другий місяць намагається оточити маленьке містечко Авдіївка", — наголосив Коваленко.

Для нас відстрочення допомоги США – це критично важливий момент

Військовий експерт Сергій Грабський в інтерв'ю "24 Каналу" погодився, що відстрочення допомоги Україні відкладає нашу перемогу. Проте експерт сподівається, що протиріччя відійдуть на другий план і американські політики порозуміються щодо виділення коштів Україні.

Водночас Грабський нагадав, що у США існують певні протоколи та загальнонаціональний консенсус щодо підтримки України.

"Для нас настав критичний момент, але не треба драматизувати. Звісно, гроші прийдуть. Тут згадуються слова Черчілля, який говорив, що "американці все роблять правильно, але насамперед вони перепробують усі неправильні ходи". На жаль, ми з цим можемо зіткнутися у наших реаліях", – припустив військовий експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – від чого залежить тривалість війни в Україні: що може вирішитись у 2024 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 грудня 2023, 10:46

Коли поразка вже відбулась такого переможнобесія буде все більше. Достатньо подивитись що вони оперують даними дворічної давнини. Вони просто навіть думками не встигають за змінами. У корумпованих нічого не змінюється вони і далі надихають брехнею.


Новини