Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому операцію в Курській області на Заході називають авантюрою та говорять про катастрофу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому операцію в Курській області на Заході називають авантюрою та говорять про катастрофу

NYT пише про те, що спроба шокувати Росію може призвести Україну до катастрофи

13 серпня 2024, 17:39 comments6199
Поділіться публікацією:

Зухвала операція ЗСУ у Курській області – це спроба шокувати Росію, яка вже звикла до кривавої війни, досі обмеженою територією України. Але є ризик, що ця спроба може закінчитись великою трагедією для самої України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

Чому операцію в Курській області на Заході називають авантюрою та говорять про катастрофу

Бої у Курській області. Фото з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що раніше спроби ЗСУ вигнати росіян з української території зазнали невдачі, а повітряні атаки та обмежені рейди "РДК" на російську територію не дали бажаного ефекту. Тепер Україна намагається щось принципово нове.

"Це спроба хоч якось шокувати Росію. Це може дати Україні перемогу або принаймні змусити їх почуватися добре на кілька днів. Чи змінює це більший розрахунок на полі бою? Це ще належить побачити", — сказав автору статті його колега Ерік Шмітт, який відповідає за тему національної безпеки США.

Загалом, аналітики досі скептично сприймають українську операцію в Курській області, посилаючись на наявність у Росії достатніх резервів, щоб реагувати на нову кризу, не знімаючи військ безпосередньо з фронту в Україні. Зокрема, у публікації вказується, що Україна, витративши ресурси в Курській області, зіткнеться з великими проблемами на Донбасі, які можуть спричинити військову катастрофу.

"Це величезна авантюра з боку українців", — сказав Ерік Шмітт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи був готовий Захід до подій у Курській області: який шанс випав для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Путін вмиває руки: на кого Кремль перекладає відповідальність за події у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини