Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому обіцяний контрнаступ ще не почався – чи вдалося зупинити росіян на сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому обіцяний контрнаступ ще не почався – чи вдалося зупинити росіян на сході

Водночас Україна формує стратегічні резерви для підготовки та здійснення контрнаступних дій

31 березня 2023, 09:07 comments1195
Поділіться публікацією:

У ЗМІ та соцмережах щодня багато говориться про весняний контрнаступ, але, між тим, уже фактично позаду березень, а поки що навіть немає натяку на те, що ЗСУ готові піти в атаку, щоб повернути раніше захоплені росіянами території. Чому так відбувається? І чи можна говорити, що великий наступ росіян на сході зупинено і місто-фортеця Бахмут таки встояв? Видання "Коментарі" розбиралося у питаннях, зібравши думки експертів.

Чому обіцяний контрнаступ ще не почався – чи вдалося зупинити росіян на сході

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Резерви для контрнаступу ЗСУ мають становити не менше трьох корпусів по 20 тисяч бійців із відповідною технікою та підготовлених екіпажів

Військовий експерт, генерал-лейтенант ЗСУ Ігор Романенко запевняє, що контрнаступ ЗСУ ще не починається зі зрозумілих причин. Головна з яких полягає у тому, що Україна ще не виконала всіх завдань стратегічної оборони. Таку позицію експерт озвучив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Ігор Романенко пояснив, що українські захисники мають не лише зупинити росіян, а й завдати їм максимальних втрат, змусивши їх відійти в оборону. Тільки після цього може розпочатися контрнаступ ЗСУ.

З одного боку, додав експерт, ЗСУ зосереджуються на виконанні саме цих завдань, з іншого – Україна формує стратегічні резерви для підготовки та здійснення контрнаступних дій.

"З цього приводу почали зосереджувати якісь війська на Запорізькому напрямку. І ми бачимо, що там активізувалися якісь дії, вибухи в районі Мелітополя, у районі Ростова-на-Дону. І це важливий симптом", — заявив він.

Генерал додав, що у майбутнього контрнаступу може бути не один напрямок, а кілька.

У ворога немає жодного механізму оточити Бахмут

Військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан вважає, що російським військам уже не вистачить сил та ресурсів, щоб захопити Бахмут. Для оточення міста противнику потрібно десь 30 км запасу по фронту, а це навіть технічно неможливо, бо з обох боків його атакують українські гарнізони. Свою думку експерт озвучив в ефірі каналу "Еспресо".

"У них (Ред. – росіян) це (Ред. – оточити Бахмут) не вийде навіть технічно. З одного боку, у росіян, з півдня, Костянтинівський та Часоярський гарнізони не дають їм це зробити, а з іншого боку, з півночі – Сіверський гарнізон. Сіверськ та Білогорівка – правильно вибрані наші точки опори, що утримують весь фронт. У цьому таки є проблема для росіян", — пояснив військовий експерт.

Роман Світан додав, що збільшення чисельності військ противника зовсім ні до чого не призводить, лише збільшуються втрати росіян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які очікування на дипломатичному та військовому фронтах України – на що робить ставку Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини