Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому не спрацював захист Трипільської ТЕС: Найєм знайшов пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не спрацював захист Трипільської ТЕС: Найєм знайшов пояснення

Голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури вважає, що для ефективного захисту ТЕС потрібно було застосувати ще відповідні засоби ППО

12 квітня 2024, 15:27 comments3122
Поділіться публікацією:

Трипільська ТЕС була дуже великим об'єктом, який неможливо було повністю захистити лише інженерними спорудами. Потрібно було застосувати відповідні засоби ППО. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в колонці НВ висловив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм.

Чому не спрацював захист Трипільської ТЕС: Найєм знайшов пояснення

Мустафа Найєм. Фото з відкритих джерел

Так, Держагентство захищає лише частину енергетичних об'єктів розподільчої мережі, але не всі. Фахівці працюють над захистом 22 розподільчих підстанцій "Укренерго" другим та третім рівнем захисту — від дронів та ракет. Щодо третього рівня захисту, будівництво цих споруд — недофінансоване.

"Щодо об'єктів "Центренерго", Агентство відновлення не було залучено до їх захисту, у тому числі Трипільської ТЕС. При цьому слід зауважити, що Трипільська ТЕС — це дуже великий об'єкт, захистити його повністю лише захисними інженерними спорудами без застосування відповідних засобів ППО, гадаю, неможливо", — пояснив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у четвер, 11 квітня, росіяни влаштували чергову масовану атаку українською енергосистемою. В результаті було знищено Трипільську ТЕС у Київській області. У НЕК "Укренерго" вже закликали українців обмежити використання потужних електричних приладів з 19:00 до 21:00, посилаючись на дефіцит електроенергії, що наростає. На тлі всіх цих новин почали спливати повідомлення голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма у Facebook про те, що фортифікаційні споруди на всіх енергооб'єктах, включаючи Трипільську ТЕС, добре захищені та як показала масована атака 22 березня цього року, здатні витримати прямі та непрямі ракет і дронів. Чому ж у результаті ми втратили одну з найпотужніших ТЕС, чудово розуміючи, що вона може бути мішенню ворога? Чи не сталося так, що гроші з держскарбниці були витрачені неефективно? Чому наша енергетика стають дедалі вразливішою? Які можуть бути наслідки? Як вирішити проблему? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 квітня 2024, 15:27

Гроші на захист були розікрадені. Так само не працювали правила протипожежної безпеки - величезна станція спалахнула як сірник. Корупція синку, і не прийняття змін, тримання старого ідеологічного лахміття, звинувачення всіх навколо замість брати відповідальність на себе, знищіли Україну.


Новини