Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому найближчі тижні будуть визначальними у війні: чи зупиниться РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому найближчі тижні будуть визначальними у війні: чи зупиниться РФ

Наразі ворог певною мірою обмежує масштаб своїх наступальних дій, зосереджуючи свої основні зусилля на трьох ключових напрямках

17 вересня 2024, 07:47 comments2184
Поділіться публікацією:

Росія продовжує свій наступ в Україні. Але є думка, що так довго продовжуватися більше не може. З чим у Росії проблеми? Чи справді її наступальні операції добігають кінця? Портал "Коментарі" розбирався з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чому найближчі тижні будуть визначальними у війні: чи зупиниться РФ

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Ворог буде змушений брати оперативну паузу

Військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі Radio NV розповів, що ворог певною мірою вже обмежив масштаб своїх наступальних дій, зосередивши свої основні зусилля на трьох ключових напрямках – Курахівському, Покровському та Куп'янському.

"Я думаю, що найближчого тижня, можливо, до трьох — вони стануть визначальними саме в контексті того, що ворог буде змушений брати оперативну паузу, щоб витратити цей час на формування певних ресурсів, на поповнення своїх резервів. Тому що це для нього є надзвичайно актуальним питанням", – вважає експерт.

Ситуація в Росії не дуже оптимістична

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі Київ24 заявив, що проблеми з дефіцитом озброєнь у Росії, про які днями говорив голова ГУР Міноборони Кирило Буданов, справді існують, і Україна не просто щось там перебільшує, намагаючись видавати бажане за дійсне. Це той момент, який може створити великі складнощі для Кремля.

"Достатньо відкрити гугл-мапс, подивитися яка ситуація у Росії зі складами, арсеналами збереження і центрами збереження по території — і все стає на свої місця. Не треба навіть піддаватися сумнівам. До того ж, якби все було добре у РФ з механізованою компонентою – технікою, в першу чергу, то чого б вона зверталась по всьому світу, до країн Африки, наприклад, того ж самого Судану з пропозицією викупу радянської техніки, танків, які передавалися цим країнам. Також вони в центральній Азії постійно шукають техніку, яку можуть викуповувати у тих країн, які можуть її продавати. І навіть зверталися до країн Латинської Америки, Нікарагуа, наприклад, Венесуели з пропозиціями щось викупити. Тобто проблематика наявна. І вона буде з кожним днем все більшою у Росії", — зазначив Коваленко.

Він наголосив, що росіяни готувалися до війни на "кілька тижнів", але отримали війну на кілька років і до цього не були готові. Потенціал, який був у них на 2022 рік, зараз фактично нівельований.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тепер РФ стане ще більш залежною від своїх союзників: у США назвали причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини