Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому наступу росіян на Харків не буде: на яких ділянках РФ спробує прорвати фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому наступу росіян на Харків не буде: на яких ділянках РФ спробує прорвати фронт

В окупантів все ще недостатньо сил і навіть немає оперативних резервів

13 травня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

Наступ росіян на Харківщину продовжує перебувати в центрі уваги. Чи справді ціль росіян – Харків? Чи можуть окупанти спробувати наступати ще на двох-трьох напрямах? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, проаналізував думки експертів.

Чому наступу росіян на Харків не буде: на яких ділянках РФ спробує прорвати фронт

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Наступ створив вал інформаційного потоку в Росії

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі "24 Каналу" заявив, що наступ росіян на Харківщині був підготовлений поспіхом, російські окупанти не встигли як слід підготувати сили.

Експерт звернув увагу на той момент, що Вовчанськ, який активно атакує ворог, розташований на відстані лише близько 10 кілометрів від лінії фронту, тобто, від кордону з РФ. Таким чином, росіяни можуть ще над Бєлгородом скидати бомби, які будуть планувати до самого Вовчанська, руйнуючи місто, як Бахмут, Авдіївку та Часів Яр.

"Це дуже серйозний бойовий засіб, який росіяни дуже сильно застосовують останнім часом. Збивати його практично неможливо. Лише знищувати російські Су-34 над Бєлгородом. Приблизно такі дії можна нині лише протиставити таким ударам", — розповів експерт.

Він вважає, що окупанти почали наступ без оперативних резервів, а, отже, він розпочався поспіхом – раніше, ніж розраховувало командування ЗСУ. При цьому наступу на сам Харків не буде.

"Цей наступ створив вал інформаційного потоку в Росії, в їхніх пабліках, який перебив негатив від провальних наступальних дій на Часів Яр і в районі Очеретиного. Протягом тижня в них був провал за провалом на східному фронті", — зазначив Світан.

Росіяни будуть пробувати атакувати більше там, де зможуть розвинути певний успіх

Військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що к російські загарбники готуються розпочати наступ на ще двох-трьох ділянках фронту Харківщини і, можливо, навіть Сумщини.

"Зараз тривають важкі активні бої. Простежується активність ворога, що він хоче розпочати наступ на ще двох-трьох відтинках Харківщини і, можливо, навіть Сумщини з району Грайворона на Велику Писарівку. Тобто там зараз формуються певні угрупування ворога. Далі вони так само планують — західніше Харкова активізуватися. Наші сили готуються це все відбивати. Ворог дійсно здійснив стрімкий прорив, який не вийшов настільки стрімким, тому що їх почали досить потужно зупиняти наші сили, і це вдається", — заявив Олександр Мусієнко.

Водночас, за словами аналітика, попри оборонні рубежі, окупанти мають перевагу в повітрі та активно застосовують авіацію для ударів, зокрема С-300 та безпілотники.

"Якщо ми говоримо про стратегічні цілі, вони можуть складатися з двох речей. На даному етапі ми відстежуємо активність з точки зору прикордонної смуги та створення там так званої буферної зони. Це дійсно так. І немає прямих безпосередніх загроз Харкову", — зазначив експерт.

Він також пояснив, що як тільки росіяни бачать, що десь є можливість розвинути успіх, намагаються там тиснути. Саме тому не можна виключати, що ворог перекине якусь частину сил з південного напрямку. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — начальник сил оборони Харкова розповів, що відбувається на Харківщині та до чого готуватись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини