Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому наступ росіян може закінчитися обвалом фронту - що РФ готує на 24 лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому наступ росіян може закінчитися обвалом фронту - що РФ готує на 24 лютого

У відповідь на наступ росіян ЗСУ можуть відповісти контрнаступом, який може відбутися у квітні чи травні

20 лютого 2023, 09:35 comments3162
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують посилювати свій тиск на сході України, але досі не можуть досягти жодного стратегічного успіху. Не вдається окупантам просунутися на шляху до захоплення Бахмута. Чому російський наступ забуксував? Чим це може обернутися? Що ще ворог готує до роковин повномасштабного вторгнення?

Чому наступ росіян може закінчитися обвалом фронту - що РФ готує на 24 лютого

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росіяни зазнають колосальних втрат під Бахмутом

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що чим довше ворог не зможе окупувати Бахмут, тим більше шансів, що українська армія краще вивчить тактику ворога і дасть контрудар у відповідь.

"Росіяни дуже багато приділяють уваги взяттю Бахмута. Востаннє щось подібне у світовій історії було, коли японці захопили Порт-Артур. Тоді японці втратили дуже багато своїх військових. Зараз, через 100 років, росіяни повторюють долю японців", — зазначив Іван. Киричевський в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він додав, що поблизу Бахмута Москва втрачає величезні людські ресурси. На його думку, є шанс, що російський фронт може дуже швидко посипатись. Якщо українські захисники протримаються у Бахмута ще кілька місяців, то це стане сильним ударом по російській армії. Вона буде виснажена в той час, коли ЗСУ можуть перейти до контрнаступу.

"На практиці, коли росіяни виснажуються, їх фронт просто сиплеться і звільнення наших територій відбувається значно швидше", — заявив Киричевський.

Новий великий наступ Росії подекуди буде схожим з повномасштабним вторгненням

Водночас військовий експерт Тарас Жовтенко вважає, що складного випробування ЗСУ та всіх українців може чекати цього тижня, коли ворог спробує здійснити другу спробу широкомасштабного наступу, хоч воно й не буде схожим на торішнє вторгнення. Свою думку експерт поділився в ефірі Апостроф TV.

"Хоча ми зараз маємо справу з гарячою війною, агресією з боку Російської Федерації проти України, але для нинішнього російського режиму ці дії вкладаються у ширшу гібридну агресію проти України, яка розпочалася ще 2014 року. Недарма вони повернули на посаду командувача об'єднаного угрупування військ генерала Герасимова", – зазначив експерт.

На його думку, ворог намагатиметься використовувати маневри, що відволікають, комбінувати посилену активізацію бойових дій на лінії фронту з масованим ракетним обстрілом цивільних об'єктів.

"Росіяни, ймовірно, намагатимуться схилити Білорусь хоча б до імітації загрози з північного напрямку, щоб частково досягти тих цілей, які росіяни собі ставлять", – припускає Тарас Жовтенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський розповів, чому підписав закон про посилення відповідальності військових.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи ухвалив рішення Захід остаточно демонтувати путінізм – що робиться для цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини