Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Моді їде в Україну: який ключовий пункт переговорів з Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Моді їде в Україну: який ключовий пункт переговорів з Зеленським

Яку користь від візиту прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді може отримати Україна. Як це допоможе для закінчення війни в Україні.

28 липня 2024, 13:10 comments1372
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді має запланований візит в Україну на 23 серпня. Колишній дипломат та політичний експерт Вадим Трюхан вважає, що Індія буде шукати вигоди від зустрічі Моді та Зеленського в Україні.

Чому Моді їде в Україну: який ключовий пункт переговорів з Зеленським

Володимир Зеленський та Нарендра Моді. Фото з відкритих джерел

Після розкритикованого Зеленським візиту Моді до Путіна, індійський лідер готується приїхати в Україну. За словами Вадима Трюхана Індія намагатиметься отримати користь від дипломатії з Україною, зокрема покращити відносини з США.

"Довіряти візиту Моді до Росії й його обнімашкам з Путіним не слід. Це східна дипломатія. Коли є мета, індуси йдуть до неї будь-якими способами… Що ж стосується України, то Індія – це країна, яку Сполучені Штати намагаються прив'язати до себе. Для індусів також вкрай важливо підтримувати хороші відносини з США, тому що це їм допомагає в протистоянні з Китаєм в регіоні", — говорить Трюхан та наголошує на спірних територіях між країнами, де час від часу виникають збройні сутички.

Крім підтримки відносин з США, Індія також має економічні інтереси в Україні.

"Фактично індуси працюють на ріст своєї економіки, а з іншого боку, вони ж не збираються поривати з демократичним світом – з США, ЄС, тобто з тими державами, які для їхніх ринків є інвесторами. Плюс Україна в якій величезні інвестиції вкладені в її економіку, зокрема, не треба забувати підприємство "MITTAL STEEL", розміщене в Кривому Розі. І це лише один приклад, а таких прикладів трішки меншого розміру доволі багато", – наголосив Трюхан.

Політичний експерт також вказує, що Індія може принести користь і Україні, адже може взяти участь на другому Саміті миру.

"Мені здається що ключовим пунктом переговорів буде якраз участь Індії в другому Саміті миру. Якщо Індія візьме участь на найвищому рівні в цьому заході і займе там проактивну позицію – це буде серйозний позитив", — додав експерт.

Більше про причини візиту Моді в Україну читайте в статті: "Після Москви в Київ: чому Моді зібрався в Україну, чи може це наблизити мир".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини