Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому маріупольці залишають на балконах своїх квартир напис «Люди»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому маріупольці залишають на балконах своїх квартир напис «Люди»

Російські загарбники у Маріуполі виганяють цивільних на вулицю або поселяють їх у гуртожитки, забираючи людські оселі. Розгублене населення намагається усілякими способами врятувати нажите

22 травня 2023, 10:15 comments1537
Поділіться публікацією:

Одним із способів залишається протест окупантам у вигляді напису "Люди". Таку думку в Телеефірі висловив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пишуть "Коментарі".

Чому маріупольці залишають на балконах своїх квартир напис «Люди»

Напис "Люди". Фото з відкритих джерел

Таблички із цим словом маріупольці розвішують на балконах квартир чи вікнах. Це викликає обурливі емоції в українського суспільства та певною мірою, здійснює вплив на самих загарбників.

"Даний вид спротиву цими надписами здійснюється. Вже всі маріупольці розуміють, що це працює. Ситуація спричиняє резонанс, і на неї реагують окупанти всередині. Поки це єдиний безпечний протест, який можуть собі дозволити українці", – підкреслив радник міського голови Маріуполя.

Також, Андрющенко зауважив, що відповідні заклики із написами з’явилися після того, як російські солдати почали масово заселяти в квартири цивільних чи військових з РФ. Якщо в будинках відповідні умови, то окупанти залишаються там проживати. Якщо ж ні, оточують багатоповерхівку парканом і залишають таблицю "ремонт", але насправді нічого не роблять далі.

"Об'їзди організовують ввечері, дивляться у вікна, де не горить світло. Потім шукають квартири, де уже ніхто не мешкає. Трапляється, одразу йдуть у заселені оселі. Якщо в цивільних немає документів, що доводять їхнє право власності, їх залишають на вулиці, говорячи: "Це не ваш будинок". У кращому випадку пропонують місце в гуртожитку", -зауважив він.

Водночас, за словами радника мера Маріуполя, ці гуртожитки – поселення, де неможливо жити. Вони більше схожі на колонії легкого режиму. Тож, люди боряться до останнього, відстоюючи своє.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Чи будетрагедією відхід ЗСУ з Бахмута – чи встигли наші війська виконати головне завдання Наразі українські захисники відтісняють ворога з флангів і він концентрується на руїнах Бахмута, де ніде сховатися, облаштувати позиції.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини