Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде трагедією відхід ЗСУ з Бахмута – чи встигли наші війська виконати головне завдання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде трагедією відхід ЗСУ з Бахмута – чи встигли наші війська виконати головне завдання

Наразі українські захисники відтісняють ворога з флангів і він концентрується на руїнах Бахмута, де ніде сховатися, облаштувати позиції

22 травня 2023, 09:15
Поділіться публікацією:

Останнім часом досить багато суперечливої інформації щодо ситуації в Бахмуті. З одного боку, окупанти заявляють про встановлення повного контролю над Бахмутом. З іншого боку, спікери ЗСУ заявляють, що Україна продовжує контролювати певні райони міста-фортеці та в самому місті ще тривають запеклі бої. Чи буде трагедією відхід Сил оборони України з Бахмута? І чи виконав Бахмут, а точніше його утримання своє головне завдання? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи буде трагедією відхід ЗСУ з Бахмута – чи встигли наші війська виконати головне завдання

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Бахмут для росіян не перемога, а пастка

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що окупанти, які зайшли до Бахмута, можуть опинитися в своєрідній мишоловці, адже, якщо ЗСУ вдасться зайняти вигідні позиції на підступах до міста, то артилерія розноситиме війська РФ.

"Ворог у результаті зламав зуби об нашу оборону. Більше того, вони вже не в змозі були утримувати фланги. Сам Бахмут – він не є ключовим у цій операції. Ключовим є утримання флангів", – зазначив Мусієнко.

За його словами, контролює ситуацію той, хто контролює ключові висоти. Саме це дає можливість бачити Бахмут як на долоні. Тому як тільки почне працювати артилерія ЗСУ, росіянам доведеться починати оборонятися.

Експерт вважає, правильною тактикою Генштабу рішення відтісняти ворога з флангів і, навпаки, відійти з позицій у самому Бахмуті, який перетворився на одну велику руїну, там немає укріплених позицій, як раніше.

"Коли артилерія буде розташована, то присутність наших військових на околицях міста не буде потрібна і вже не буде трагедією їхнього відходу. Тому що ми не піддаватимемо на артилерійський вогонь наші ж сили і з точки зору оборони ми повинні закріпитися там, де є для цього лінії", — розповів експерт.

Бахмут зараз нагадує більше Донецький аеропорт

Військовий оглядач Роман Бочкала в ефірі "24 каналу" заявив, що українські військові вже давно виконали своє ключове завдання у Бахмуті, а зараз лише готують найкращі позиції для контрнаступу.

"Все, що може вичавити з цієї історії ворог – це продати своєму населенню та військовому угрупованню історію про якусь величезну перемогу. І намагатися сакралізувати це, начебто сталося щось дуже значуще", — заявив роман Бочкала.

На його думку, Бахмут не відкриє для окупантів стратегічних шляхів для подальшого наступу у бік українського Донбасу.

Журналіст вважає, що доречно провести паралель між Бахмутом та Донецьким аеропортом. Свого часу, коли не встояв бетон аеропорту, було прийнято цілком правильне рішення провести перегрупування, зайняти нові позиції, бо вже не було де залишатися, не було що обороняти. Так і у ситуації з Бахмутом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини